DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Espen Andersen Bråthen är pilbågsmannen

Av: Christer Åberg
torsdag 14 oktober 2021 17:15

Espen Andersen Bråthen är pilbågsmannen

Bild: Aftonbladet.

Inom loppet av 34 minuter dödade gärningsmannen fem personer och skadade två, varav en av dem en polis som inte var i tjänst. De skadades tillstånd ska inte vara livshotande. Gärningsmannen har konverterat till islam och blivit radikaliserad.

Espen Andersen Bråthen dödade 5 bland annat med pilbåge i Norge

Den 37-årige danske medborgaren Espen Andersen Bråthen, som konverterat till islam, misstänks att han bland annat med pilbåge dödat fem personer i Kongsberg, Norge.

Mannen har haft kopplingar till radikala muslimska miljöer.

Inom loppet av 34 minuter dödade han fem personer och skadade två, varav en av dem en polis som befann sig där på sin fritid. De skadades tillstånd ska inte vara livshotande.

Dödade fyra kvinnor och en man

De dödade är fyra kvinnor och en man i åldrarna 50–70 år.

Fler vapen än pil och båge användes, men den norska polisen har inte gått ut med vilket eller vilka. Men det finns ett vittne som berättar att gärningsmannen högg gång på gång en kvinna med kniv.

Under attacken lyckades han fly från polisen genom att skjuta pilar mot dem.

Pilbåge är ett ovanligt vapen i brottssammanhang men muslimska terrorgrupper har uppmanat använda sådana eftersom de inte behöver vapenlicens och är enklare inskaffas än skjutvapen.

Tre beväpnade poliser griper sedan honom och det har fångats på film. En video på Twitter visar hur gärningsmannen sträcker händerna i luften och grips.

Polisen bär inte vapen

En situation som säkerligen kommer att utredas och debatteras grundligt är att polisen inte lyckades stoppa mannen. De fem morden inträffade först efter att polisen har konfronterat honom. I Norge bär polisen inte vanligtvis vapen i sin tjänst utan dessa är inlåsta på stationen. Det är ännu inte känt vad som hände när den första patrullen kom på plats.

Konverterat till islam

Den misstänkte gärningsmannen är en 37-årig dansk medborgare bosatt i Kongsberg, Norge. Vi har redan nu fått veta vad han heter och hur han ser ut. Hans namn är Espen Andersen Bråthen.

Han är uppvuxen i Norge och har en dansk mamma och en norsk pappa.

Mannen har tidigare belagts med besöksförbud efter att ha hotat att döda två släktingar förra året.

Han har konverterat till islam, blivit radikaliserad och har haft koppling till radikala miljöer. Vad som är motivet bakom detta fruktansvärda dåd är oklart, men det utreds om det var ett terrordåd, vilket norsk polis bekräftar vid en pressträff tidigare idag.

Terrorhandling

Den norska säkerhetstjänsten skriver i ett pressmeddelande att händelserna i Kongsberg framstår som en terrorhandling:

Hendelsene i Kongsberg fremstår på nåværende tidspunkt som en terrorhandling, men etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av.

Den 37-årige mannen är känd av polisen som tidigare har varit kontakt med honom eftersom det har funnits farhågor för islamistisk radikalisering. Man undersökte detta under slutet av 2020.

Gärningsmannen hotar med att han är muslim

Men redan 2017 varnade personer i Espen Andersen Bråthens närhet polisen om honom.

I en video på Youtube, som har tagits ned, har han framfört hot om att han skulle göra någonting.

Så här säger Espen Andersen Bråthen i videon:

"Jag är en budbärare. Jag kommer med en varning. Är det verkligen det här som ni vill. Och till alla som vill göra upp med sig själva så är tiden inne. Bär vittne till att jag är muslim. "

Världen behöver Jesus

Åter igen ser vi att världen behöver Jesus. Han är den ende som kan ge hopp och han är den ende som kan frälsa. Religioner kan inte frälsa. Det är endast den uppståndne och levande personen Jesus Kristus.

Vi behöver bli ännu mer frimodigare att ge människor evangeliet om Jesus Kristus. Tar människor emot Jesus och blir frälsta kommer vi att se mindre av sådana här dåd som i Norge.

Människor bara längtar efter Jesus. De hungrar efter frälsning och räddning. Den frälsningen och räddningen har de endast i Jesu. Låt oss berätta för dem om Jesus.

Om du själv inte har tagit emot Jesus så gör det nu. Han är den ende som kan rädda och frälsa dig.

Christer Åberg

Grundare till apg29.nu, evangelist och författare.

#Pilbågsmannen #Norge #Islamist #Islam #Muslim #Kongsberg #Espen Andersen Bråthen #terrorist #terror

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
New Age banar väg för Antikrist — Holger Nilsson

→ Nästa
Har du tagit emot den Helige Ande?


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:51
Totalt får vi då versen till att bli: Genom förstlingen skapade den väldige Guden det väldiga namnet och den fasta grunden. Och det väldiga namnet vqr ju ”Jesus” som också är vår fasta grund. Här har vi alltså rubriken på hela Bibeln och något som i en enda mening innehåller hela Bibelns Budskap. Karl Håkan
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:49
Vidare kan det som översätts med himlen också stå för namn i plural. Sm blir på hebreiska namn och i plural som det då står här blir det som majestätsplural: ”Det väldiga namnet”. Det sista ordet i meningen, alltså det hebreiska ”erets” betyder jorden, men kan också betyda landet och grunden eller varför inte ”den fasta grunden”.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:46
Jag skulle bara vilja peka på begreppet Majestäts plural. När Kungen talade förr sade han: Vi, Svears och Göters och Vänders konung. Kungen kallade sig själv inte jag utan vi alltså plural. Det är det som ligger i begreppet majestäts plural. Tillämpar man det 1 Mos 1 så kunde det som låter som Gudarna också skrivas ”den väldige Guden.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers


Senaste bönämnet

onsdag 6 juli 2022 18:50
Be för en ung man att han blir glad igen och vill leva.
onsdag 6 juli 2022 16:53
Tack Jesus för alla bönesvar och tack till er som bett för mig! Gud är god!
onsdag 6 juli 2022 16:51
Be gärna för mig att jag helt & fullständigt vill tillhöra Jesus & att det förblir så. Be att endast Guds vilja sker i mitt liv & att Jesus beskyddar mig med sitt heliga blod. I Jesu Namn.

DAGENS

Vecka 27, torsdag 7 juli 2022 kl. 10:19

Online: 25

15883 sidvisningar hittills i dag
(29757 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Klas

“Med dig slår jag ner en armé, med min Gud stormar jag murar.” - Psalm 18:30

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.40 sekunder

↑ Upp