DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jesus bekänner: Jag är Guds Son

Av: Christer Åberg
torsdag 4 november 2021 19:24

Jesu vittnesbörd i Bibeln är att han är Guds Son. Och inte bara vittnar om det – han bekänner inför översteprästen att han är Guds Son. Och det är detta som han blir dömd till döden för på korset. De som då påstår att Jesus aldrig säger i Bibeln "Jag är Guds Son" ljuger antingen medvetet eller så har de aldrig läst Bibeln. Förutom Jesu tydliga bekännelse att han är Guds Son talar han om sig själv som "Sonen", "Guds Son", "Enfödde Son" och om Gud som sin Fader.

Jesus: Jag är Guds Son

En återkommande lögn, speciellt från muslimskt håll, är att Jesus inte säger någonstans i Bibeln att han är Guds Son. De påstår med fullt allvar att Jesus aldrig säger dessa ord: Jag är Guds Son.

Jag stötte på detta första gången av en vän till mig som höll på att konvertera till islam därför att han skulle gifta sig med en muslimsk kvinna. Han sa till mig att Jesus säger ingenstans i Bibeln "Jag är Guds Son". Jag förstod att han hade fått detta från moskén.

Jag kunde inte så mycket i Bibeln på den tiden men jag tyckte det lät underligt. Faktum är att jag inte tog på fasta vad han sa utan höll fast vid Jesus och det är så man ska göra. Man ska alltid hålla fast vid Jesus om man stöter på något påstående som man inte har någon kunskap om eller hört talas om. Man ska aldrig låta sig luras eller dras med i diskussionen så att man släpper sin blick på Jesus.

Efter den gången har jag hört detta från muslimskt håll flera gånger. Men det stämmer naturligtvis inte med Bibeln utan är en retorisk falsk lögn för att inte få människor att erkänna att Jesus Kristus är Guds son.

Och att det verkligen är ett försök till en retorisk lögn ser vi tydligt och klart då vi läser i Bibeln.

Joh 10:36. så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sa: Jag är Guds Son .

Lägg märke till att Jesus säger "jag sa". Det är verkligen han själv som säger det. Vad säger han? "Jag är Guds Son." Behövs det några fler bevis? Jesus själv säger att han är Guds Son. I 2000 år har Jesu bekännelse stått oförändrat i Bibeln.

Dessutom kallar han Gud för Fadern. Är Gud hans Fader då är han rimligen Sonen. Med andra ord säger Jesus två gånger i den här versen att han är Guds Son.

Det finns ytterligare en intressant sak i versen som Jesus säger: Fadern har helgat honom och sänt honom till världen. Om man ska kunna sända någon måste han ha funnits innan. Jesus fanns innan i himlen innan Gud sände honom hit till världen!

Vi behöver alltså bara läsa en enda vers i Bibeln för att fullständigt smula sönder den muslimska lögnen att Jesus inte säger att han är Guds Son.

Citerade Jesus

Det finns ytterligare ett Jesus citat i Bibeln där han uttryckligen säger att han är Guds Son.

Matt 27:43. Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.

Det är Jesu motståndare som citerar Jesus då han hänger på korset. De anklagar honom för att ha sagt att han är Guds Son. Citatet är riktigt eftersom han verkligen sa så och gjorde anspråk på att vara Guds Son.

Korsfästelsen bevisar att Jesus säger att han är Guds Son

Det är viktigt att man har klart för sig att anledningen till att de dömde Jesus till döden genom korsfästelse var just av den anledningen att han sa att han är Guds Son. Om lögnen är sann att Jesus aldrig säger att han är Guds Son så varför dömde de honom då till döden? Korsfästelsen bevisar att Jesus verkligen har sagt att han är Guds Son.

Matt 26:63. Men Jesus teg. Då tog översteprästen till orda och sa till honom: Jag befaller dig under edsplikt inför den levande Guden, att du säger oss om du är Kristus, Guds Son . 64 Jesus sa till honom: Du sa det . Men jag säger er: Härefter ska ni se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens skyar.65 Då rev översteprästen sönder sina kläder och sa: Han har hädat. Vad behöver vi fler vittnen till? Se, ni har nu hört hans hädelse!66 Vad anser ni? Då svarade de och sa: Han är skyldig till döden.
Luk 22:70. Då sa de alla: Så är du alltså Guds Son? Och han sa till dem: Ni säger det, för att Jag Är. 71 Då sa de: Vad behöver vi ytterligare för vittnesbörd? Vi har ju själva hört det från hans egen mun.

Det råder inga som helst tvivel. Jesus svarar uttryckligen på deras fråga att han är Guds Son. Och det är därför de dömer honom till döden.

Hört det från hans mun

Det är också mycket intressant att lägga märke till att de inte ifrågasatte att Gud har en Son. Detta hade de klart för sig på grund av att de gamla testamentets skrifter tydligt talar om Guds Son. De hade själva läst det och ifrågasatte inte detta. Men de ifrågasatte att det var Jesus som är denne Sonen.

Att Jesus verkligen är denne Sonen säger Jesus själv klart och tydligt då han svarar: Härefter ska ni se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens skyar.

Att Jesus här säger Människosonen skall inte förstås så att han förnekar att han är Guds Son. Utan det handlar om att Guds Son blev människa – Människosonen. Alltså är det åter igen bevis på att Jesus säger att han är Guds Son.

Det är intressant att lägga märke till att Jesu motståndare nöjde sig med Jesu bekännelse och vittnesbörd: Vad behöver vi ytterligare för vittnesbörd? Vi har ju själva hört det från hans egen mun.

Om de nöjde sig med hans vittnesbörd så borde vi idag också bli nöjda och acceptera hans bekännelse om att han är Guds Son. Det går alltså inte längre sprida lögnen att Jesus inte säger att han är Guds Son eftersom han så tydligt säger i Bibeln att han är det."Vi har ju själva hört det från hans mun." Jesus säger verkligen att han är Guds Son. De hade ju själva hört det från hans mun. Mycket mer tydligare än så kan det inte bli.

Dessa bibliska bevis som jag här har framlagt är tillräckliga och vi skulle kunna nöja oss med detta och avsluta vårt bibelstudium, men låt oss fortsätta eftersom det finns mycket, mycket mer att läsa om detta i Bibeln!

Den uppståndnes bekännelse

Upp 2:18. Skriv också till församlingens ängel i Tyatira: Detta säger Guds Son , som har ögon såsom eldslågor, och vars fötter liknar skinande malm: 19 Jag vet om dina gärningar och din kärlek och din tjänst och din tro och din uthållighet och dina gärningar, och de sista är fler än de första.

Här säger den uppståndne och förhärligade Jesus Kristus som uppenbarar sig för aposteln Johannes på ön Patmos att han är Guds Son. Och han talar dessutom i egenskap som Guds Son eftersom han säger "jag". Han hade auktoritet till detta. Detta bibelord är mycket starkt och mäktigt.

Medveten att han är Guds Son

Det finns ett berömt bibelsammanhang och som ofta citeras där Jesus uttryckligen säger att han är Guds Son. Låt oss läsa det. Och lägg märke till att det är Jesus själv som talar här:

Joh 3:16. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son , för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17 För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn .

Jesus var mycket medveten om att han är Guds Son och han talade om sig själv som Guds Son. Så lögnen om att han säger att han inte är Guds Son är ingenting annat än en lögn. Och den lögnen avslöjas hur tydligt som helst och smulas fullständigt sönder då vi läser Bibeln. Vi behöver inte ens tolka Bibelns ord till någon speciell riktning utan vi behöver bara läsa texten som det står.

Jesus säger också i detta berömda bibel avsnitt att den som inte tror att han är Guds Son är redan dömd, men den som tror på honom blir frälst. Han ska inte gå förlorad. Med andra ord var Jesus mycket angelägen att man skulle komma till tro på honom att han är Guds Son för att bli räddad.

Han uppmanade verkligen människor att tro på honom. Vi ser detta i till exempel med den blindfödde mannen som han hade botat då han frågade: Tror du på Guds Son. Där bekände han sin tro på Jesus och blev frälst. Jesus är med andra ord noga med att vi ska bekänna honom som Guds Son.

Joh 9:35. Jesus hörde att de hade kastat ut honom, och när han fann honom, sa han till honom: Tror du på Guds Son? 36 Han svarade och sa: Vem är han, Herre, så att jag kan tro på honom? 37 Och Jesus sa till honom: Du har redan sett honom, och det är han som talar med dig. 38 Då sa han: Herre, jag tror. Och han tillbad honom.

Jesus talade både om sig själv som Guds Son och ville att man skulle tro på honom som Guds Son.

Men vi har ytterligare mer att säga i detta ämne eftersom bibeln vimlar av vittnesbörd från Jesus att han är Guds Son.

Sonen

Matt 28:19. Gå därför ut och lär alla folk. Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.

Jesus talar flera gånger om sig själv som Sonen. Bland annat det här berömda ordet om dopet. Här nämner han också om Fadern. Gud är Fadern och Jesus är Sonen.

Luk 10:22. Allt har överlämnats åt mig av min Fader. Och ingen vet vem Sonen är, utom Fadern, inte heller vem Fadern är, utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara det för.

Jesus är Sonen och Gud är hans Fader. Lägg märke till att Sonen stavas här med stort S. Hans identitet och namn är Sonen.

Joh 5:19. Då svarade Jesus och sa till dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Sonen kan ingenting göra av sig själv, utan endast det han ser Fadern göra. För allt det han gör, det gör också Sonen .

20. För Fadern älskar Sonen och visar honom allt det han själv gör, och han ska visa honom ännu större gärningar än dessa, så att ni ska förundra er.

21. För liksom Fadern uppväcker de döda och gör dem levande, så gör också Sonen levande vem han vill.

22. För inte heller dömer Fadern någon, utan har överlämnat hela domen åt Sonen,

23. för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom.

24. Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.

25. Sannerligen, sannerligen säger jag er: Det kommer en tid och den är redan här, då de döda ska höra Guds Sons röst, och de som hör ska leva.

26. För liksom Fadern har liv i sig själv, så har han också gett Sonen att ha liv i sig själv.

Det råder ingen som helst tvivel att Jesus talar om sig själv som Guds Son. I det här bibel avsnittet säger Jesus åtta gånger att han är Sonen plus en gång"Sons". Samtidigt talar han om Fadern. Är Gud hans fader så måste naturligtvis han vara Sonen.

Kan inte missförstås

Skulle Jesus inte säga de berömda orden "Jag är Guds Son" så skulle hans vittnesbörd och påstående om att han är Guds Son ändå inte kunna missförstås. Han talar ju så mycket om sig själv som Guds Son, Sonen och benämner Gud som sin Fader, så det råder inget som helst tvivel på att Jesus säger att han är Guds Son.

Vi har nu sett att Jesu vittnesbörd i Bibeln är att han är Guds Son. Och inte bara vittnar om det – han bekänner inför översteprästen att han är Guds Son. Och det är detta som han blir dömd till döden för på korset. De som då påstår att Jesus aldrig säger i Bibeln "Jag är Guds Son" ljuger antingen medvetet eller så har de aldrig läst Bibeln. Förutom Jesu tydliga bekännelse att han är Guds Son talar han om sig själv som "Sonen", "Guds Son", "Enfödde Son" och om Gud som sin Fader.

LÄS OCKSÅ: Gud vittnar om sin Son

LÄS OCKSÅ: Gud har många barn

Christer Åberg

#Guds Son #Islam #Koranen #Undervisning

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Jesus i Gamla Testamentet: Amir Tsarfati

→ Nästa
Gud har många barn


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 08:53

Online: 122

20656 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp