DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Min berättelse om min lillasyster Jenny

Av: Mr Svensson
tisdag 5 april 2022 23:10

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/grater-1649192607.jpg

20 år sedan i dag...

Året var 2002 den 5 april en fredag. Jag hade nu varit i Stockholm sedan onsdagen på jobbuppdrag för Radio tjänst. Nu var det avklarat, jobb och bostad i Tumba hade jag nu. 

Äntligen skulle jag komma närmare min familj tänkte jag, samt en bra lön så man kunde bli skuldfri. 

Jag minns så väl mitt sista samtal med min älskade lillasyster Jenny, då 19 år. Vi pratade om Israel och Palestina kommer jag  ihåg. Hon hade en pojkvän från Palestina och han hade nu varit otrogen mot henne. 

Jenny blev lite upprörd när jag pratade om konflikten mellan Israel och Palestina och sa att hon inte ville vi skulle prata om det. Jag valde att lyssna på henne. 

Torsdagen känner jag en oro över min lillasyster och försöker nå henne via mobilen. Får en känsla av att något inte är okej med henne. 

På fredagen sitter jag nu på Cityterminalen i Stockholm och inväntar buss till Umeå där jag bodde. Under tiden jag sitter och inväntar bussen, känner jag en övernaturlig känsla av underbar närvaro av Guds frid, fylla hela mig. 

I den här närvaron av frid så var jag beskyddad inget kunde skada mig, kände jag. 

Jag frågade Jesus Kristus vad händer? Efter cirka en timme ringer storebror Rikard, jag säger skämtsamt ”det var inte igår”. Vi hade inte haft kontakt på länge. Men jag glömmer aldrig vad han sa:

”Jag har ett dåligt besked att nämna, Jenny har tagit sitt liv.” 

Jag minns först orden ”Jag har ett dåligt besked ”, min hjärna hann tänka snabbt igenom olika scenarier. Jag ropade högt ”Ne!j” över hela Cityterminalen, jag var i chock. 

Under en timme så kände jag tankar komma. Min lillasysters ex skulle avrättas. Ett hat kom över mig. När jag satt där så tänkte jag följande:

”Jag ska inte lägga skuld på någon angående Jennys död, inte skuldbelägga mig själv eller fråga varför gjorde hon så här?" Jag tänkte annars blir jag galen i den här sorgen. 

Jag kom tillbaka till Umeå och valde att tacka nej till Stockholm. Nu började en helande process inom mig. Det var smärtsamt att mista det vackraste jag hade. Min älskade lillasyster som skulle bli 20 år fredagen den 6 april 2002. 

Idag är det 20 år sedan, och Jenny skulle bli 40 år i morgon. 20 år går fort men ännu idag kommer mina tårar medan jag skriver det här. 

En dag ska jag få möta Jenny hos min Frälsare Jesus Kristus. 

Jag är så övertygad att hon tog emot Jesus Kristus som som sin Frälsare under insomnandet, hon hade tagit massa tabletter.  

Det är inte alltid så att man ser tecken på suicidtankar hos de som valt att ta sitt liv. 

Jag hade bra kontakt med Jenny, flera samtal i veckan. Hon ville bli advokat, minns jag vi pratade om. Hur skulle hennes liv se ut idag 40 år gammal?  

Suicidtankar har jag själv som ung kämpat med och varit nära själv att ta mitt liv. 

Endast Jesus Kristus kan hela och frälsa en trasig själ. Han har varit med mig och tröstat. I honom kan du uppleva frid och tröst. 

Kom till Jesus Kristus och låt honom få bli din Frälsare, om du inte har öppnat hjärtats dörr för Jesus Kristus världens Frälsare.

Mr Svensson
Läsarmejl

#Sorg #Minnesord #Berättelse #Vittnesbörd #Självmord #Frälsning

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Relationer och traditioner

→ Nästa
Är Ukrainakriget fake?


6 kommentarer


Linnea 05/4-22 23:28
Känner med dig. Vet oxå vad det är att kämpa med såna tankar. Önskar att dom som tänker så pratar om det, det skulle nog rädda många liv.
Andy Svensson 06/4-22 04:33
När jag var själv i de djupaste mörker av suicidtankar så nämnde jag inte det för omgivningen. Jenny min älskade lillasyster skulle idag bli 40 år om hon levde. Ja Linnea vi behöver prata om det här samt lyssna in varandra med hjärtat ❤️. Bry oss om varandra mera .
Linda 06/4-22 22:47
Amen...vi kommer träffa med våran nära och kära med Jesus i himlen all styrka till dig bror💐
Andy Svensson 07/4-22 05:10
Tackar Linda jag längtar till den dagen då Jesus Kristus kommer tillbaka och vi träffa våra nära och kära 😊❤️🙏🏽. Guds Välsignelse Och frid .
E 07/4-22 08:25
Fin text. Tragiskt att man ska behöva må så dåligt. Men efter döden väntar något bättre än detta liv och ni får återförenas i Himlen en dag.
Andy Svensson 08/4-22 07:22
Tackar så mycket E . Att skriva var inte min bästa sida i skolan, grammatik vad är det? Men jag skriver från mitt hjärta och älskar att berätta om Jesus Kristus som var med mig i sorgen och är fortfarande med mig 🤗❤️. Ville att mitt inlägg skulle beröra hjärtan samt hjälpa andra.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:51
Totalt får vi då versen till att bli: Genom förstlingen skapade den väldige Guden det väldiga namnet och den fasta grunden. Och det väldiga namnet vqr ju ”Jesus” som också är vår fasta grund. Här har vi alltså rubriken på hela Bibeln och något som i en enda mening innehåller hela Bibelns Budskap. Karl Håkan
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:49
Vidare kan det som översätts med himlen också stå för namn i plural. Sm blir på hebreiska namn och i plural som det då står här blir det som majestätsplural: ”Det väldiga namnet”. Det sista ordet i meningen, alltså det hebreiska ”erets” betyder jorden, men kan också betyda landet och grunden eller varför inte ”den fasta grunden”.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:46
Jag skulle bara vilja peka på begreppet Majestäts plural. När Kungen talade förr sade han: Vi, Svears och Göters och Vänders konung. Kungen kallade sig själv inte jag utan vi alltså plural. Det är det som ligger i begreppet majestäts plural. Tillämpar man det 1 Mos 1 så kunde det som låter som Gudarna också skrivas ”den väldige Guden.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers


Senaste bönämnet

onsdag 6 juli 2022 18:50
Be för en ung man att han blir glad igen och vill leva.
onsdag 6 juli 2022 16:53
Tack Jesus för alla bönesvar och tack till er som bett för mig! Gud är god!
onsdag 6 juli 2022 16:51
Be gärna för mig att jag helt & fullständigt vill tillhöra Jesus & att det förblir så. Be att endast Guds vilja sker i mitt liv & att Jesus beskyddar mig med sitt heliga blod. I Jesu Namn.

DAGENS

Vecka 27, torsdag 7 juli 2022 kl. 10:24

Online: 61

16021 sidvisningar hittills i dag
(29757 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Klas

“Med dig slår jag ner en armé, med min Gud stormar jag murar.” - Psalm 18:30

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.64 sekunder

↑ Upp