DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Munk stal Barnabasevangeliet och blev muslim

Av: Christer Åberg
torsdag 12 november 2020 18:28

Munk stal Barnabasevangeliet och blev muslim

Barnabasevangeliet - falskt evangelium från 1300-talet.

Barnabasevangeliet är ett antikristligt evangelium. Tro på bibelns Jesus och inte på sådana här skrifter som vill föra bort dig från tron på Jesus så att du inte kan bli frälst och räddad.

medeltida förfalskning

Det finns ett falskt evangelium som heter ”Barnabasevangeliet”. Den brukar användas av muslimer eftersom den "förutspår" Muhammed. Därför anser de flesta muslimer att Barnabasevangeliet är den "sanna historien" om Jesus.

Barnabasevangeliet är en förfalskning från 1300-talet, vars kristologi överensstämmer med Koranens. Detta så kallade evangelium har i arabisk översättning från 1908 nått en närmast otrolig spridning i islams värld och citeras ofta som argument mot kristendomen.

Barnabas finns omnämnd i Bibeln i Apostlagärningarna, där han blir följeslagare åt Paulus.

Munken blev muslim

Enligt en spridd påhittad historia skall Barnabasevangeliet ha upptäckts av en slump i slutet av 1500-talet av en italiensk munk, Fra Marino, som stal den från påven Sixtus V. Munken läste den och blev muslim.

Enligt författaren till Barnabasevangeliet har Paulus förfalskat kristendomen genom att ljuga ihop en historia om att Jesus skulle vara Guds son.

Antikristligt evangelium

Enligt Författaren blev Jesus aldrig korsfäst. Det var Judas som blev korsfäst i Jesu ställe. Jesus återkommer sedan och förklarar att människorna härefter skall leva i den falska tron att han dog på korset, men att Muhammed skall avslöja sanningen.

Barnabasevangeliet är ett antikristligt evangelium. I kapitel 97 säger Jesus att det inte är han som är Messias utan Muhammed.

Trots att det uppenbarligen är en sen förfalskning används det ofta och helt okritiskt i muslimernas undervisning om Jesus.Som du märker är det inte bibelns Jesus som det talas om här, utan en falsk Jesus.

Tro på Bibelns Jesus

Du ska tro på bibelns Jesus och inte på sådana här falska skrifter som vill föra bort dig från tron på Jesus så att du inte kan bli frälst och räddad.

Ta emot bibelns Jesus idag. Då blir du frälst och räddad och alla dina synder bli förlåtna.

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Nordiska Avdelningen hotar med inbördeskrig om SD tar makten

→ Nästa
Den oönskade


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:51
Totalt får vi då versen till att bli: Genom förstlingen skapade den väldige Guden det väldiga namnet och den fasta grunden. Och det väldiga namnet vqr ju ”Jesus” som också är vår fasta grund. Här har vi alltså rubriken på hela Bibeln och något som i en enda mening innehåller hela Bibelns Budskap. Karl Håkan
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:49
Vidare kan det som översätts med himlen också stå för namn i plural. Sm blir på hebreiska namn och i plural som det då står här blir det som majestätsplural: ”Det väldiga namnet”. Det sista ordet i meningen, alltså det hebreiska ”erets” betyder jorden, men kan också betyda landet och grunden eller varför inte ”den fasta grunden”.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Karl Håkan Sandell 06/7-22 20:46
Jag skulle bara vilja peka på begreppet Majestäts plural. När Kungen talade förr sade han: Vi, Svears och Göters och Vänders konung. Kungen kallade sig själv inte jag utan vi alltså plural. Det är det som ligger i begreppet majestäts plural. Tillämpar man det 1 Mos 1 så kunde det som låter som Gudarna också skrivas ”den väldige Guden.
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers


Senaste bönämnet

onsdag 6 juli 2022 18:50
Be för en ung man att han blir glad igen och vill leva.
onsdag 6 juli 2022 16:53
Tack Jesus för alla bönesvar och tack till er som bett för mig! Gud är god!
onsdag 6 juli 2022 16:51
Be gärna för mig att jag helt & fullständigt vill tillhöra Jesus & att det förblir så. Be att endast Guds vilja sker i mitt liv & att Jesus beskyddar mig med sitt heliga blod. I Jesu Namn.

DAGENS

Vecka 27, torsdag 7 juli 2022 kl. 09:59

Online: 72

15601 sidvisningar hittills i dag
(29757 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Klas

“Med dig slår jag ner en armé, med min Gud stormar jag murar.” - Psalm 18:30

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.61 sekunder

↑ Upp