DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Reformationsbibeln är nu nästan slutsåld

Av: Bo Hagstedt
onsdag 24 november 2021 16:39

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Nyhetsbrev vintern 21 - 22

Reformationsbibeln är nu nästan slutsåld

Reformationsbibeln som pocketutgåva är den enda utgåvan som finns kvar i lager. Pocketutgåvan innehåller Nya testamentet, Psaltaren och Ordspråksboken. Men det finns bara ett begränsat antal kvar i vårt lager. Den som är intresserad kan läsa mer genom att klicka på nedanstående länk hur man ska göra när man vill beställa.

http://www.bibel.se/bibeln/bestalla-reformationsbibeln_1574

Översättningen i Gamla Testamentet

Under 2020 och 2021 har många bibelböcker i Gamla Testamentet blivit klara och i början av hösten är 29 bibelböcker klara. Arbetet fortsätter nu med Hesekiel, Job, Jeremia och Jesaja. Under arbetets gång får vi hela tiden in rättelser och justeringar i Gamla Testamentet. Vi har under hösten lagt till en ny tjänst efter önskemål från bibelläsare, vilket är en PDF utgåva där alla bibelböcker i GT ingår som är klara. Men sidornas nummer kommer att ändras och kommer inte att stämma helt förrän alla bibelböcker i GT är klara. Denna sammanställning uppdateras inte alltid efter att vi gjort några justeringar i en bibelbok. Eftersom vi börjar närma oss slutet på översättningsarbetet, så avvaktar vi med att trycka enbart Nya Testamentet, för att istället trycka en helbibel när alla böckerna är klara. Alla böcker i Gamla Testamentet är fram tills vi trycker dem en provöversättning och vi är tacksamma om flera läser igenom böckerna antingen genom att ladda ner PDF-filerna eller genom att läsa dem direkt på bibelonline.se. Om ni hittar något fel, så hör av er till oss. Det är svårt att ange en exakt prognos när helbibeln är klar eftersom många faktorer kan påverka och det mesta av arbetet sker ideellt. Vi rekommenderar alla intresserade att regelbundet besöka vår hemsida och följa arbetet där. Genom att klicka på följande länk så kommer man direkt till den sidan:

http://www.bibel.se/bibeln/reformationsbibeln-gamla-testamentet_790

Observera att alla översatta bibelböcker även finns i vår onlinetjänst, bibelonline.se. Här har du möjlighet att studera bibeltexten på djupet. Här är länken direkt till bibelonline.se:

https://bibelonline.se

Om man önskar få vårt elektroniska nyhetsbrev, så skriv till oss och meddela din e-postadress. Här är vår e-postadress:  

post@bibel.se

Reformationsbibeln i databasen bibelonline.se

Sedan sommaren 2019 har vi jobbat med att utveckla ett databasprogram för Reformationsbibeln som ska vara tillgängligt för alla på Internet. För detta ändamål finns numera en hemsida: bibelonline.se. När man kommer till hemsidan så finns det nio menyer. Möjligheten att gå tillbaka till startsidan finns alltid.

Om man väljer Läs Bibeln, så får man en läsvänlig version och för den som vill kopiera ren bibeltext till sitt ordbehandlingsprogram rekommenderar vi den läsvänliga versionen. Både i Läs Bibeln och Studera Bibeln kan man trycka på F10 och få en ren bibeltext fri från formatering.

När man väljer Studera Bibeln så är det ett bra alternativ för den som vill studera texten djupare. Vill man även få Strongs nummer, så kan man välja det direkt under kapitel med muspekaren och då blir versnumren understrukna och har fått blå färg. När man för muspekaren över versnumret får man alla Strongs nummer i en separat ruta. Om man för muspekaren över ett plustecken så får man veta mer om just det hebreiska eller grekiska ordet. Den engelska texten kommer från King James Version.  Vill man se bibelhänvisningar så räcker det med att föra muspekaren över bibelhänvisningarna [r], så får man upp en ruta med de aktuella bibelverserna, vilket innebär att man slipper slå upp dem. Samma sak gäller när det finns en asterisk i slutet av versen. Om man för muspekaren över asterisken så får man en ruta med aktuell fotnotstext.

Vill man söka ord / meningar i Bibeln så finns den möjligheten också, men om man söker en speciell bibelvers t. ex. Joh. 3:16, då ska man välja Visa valda verser istället. När man söker ord / meningar i Bibeln så kan du avgränsa sökområdet till Hela Bibeln eller delar av Bibeln. Vill man söka alla verser som innehåller namnen Jesus och Petrus, så skriver man bara de två namnen med mellanslag mellan namnen. Vill man söka modlöshetens ande så är det bättre att skriva modlöshet ande eller modlös ande så hittar man oftast bättre det man söker. Vill man söka på den exakta texten i rätt ordföljd räcker det med att skriva orden i ordningsföljd t ex. Då började Petrus tala och sa till Jesus. Genom att klicka på hänvisningen i vänsterspalten kommer man till den bok och det kapitel där versen finns. Versen återges då med röd fetstil.

När man vill söka en speciell bibelvers t. ex. Matt. 28:19 så väljer man Visa valda verser. Det är viktigt att man förkortar bibelboken på rätt sätt. Om man för muspekaren (på datorer) över det röda frågetecknet, så får man veta hur alla bibelböcker i Bibeln ska förkortas. På mobiler och surfplattor behöver man klicka på frågetecknet. Det är viktigt att man anger både bibelbok, kapitel och vers / verser, där kolon alltid måste finnas efter kapitlet. T. ex. Joh. 3:16-18.

Den som vill läsa om olika teman i Bibeln ska välja Visa tema. Alternativen som finns att välja är: Träfford, Jesu liknelser, Berättelser, Evangeliesynops, Kristusprofetior eller välja bland olika teman ur Bibeln.

Om man vill söka på förekomsten av ett ord enligt Strongs nummer, så är det enklast att söka på numret, t. ex. G234. När man söker på ett hebreiskt ord så måste man byta ut G mot H, t ex. H430. Om det finns mer än 30 verser per Strongs nummer visas bara referenser. Vid varje bok finns ett val att visa just den bokens verser där ordet förekommer. Vill man ha mer information hur man söker kan man via Startsidan välja Information och sedan klicka på brevikonen och skicka in sin fråga så kommer vår programmerare Kjell att svara dig. Alla frågor, önskningar och meddelanden angående programmet är mycket välkomna. Det är till stor hjälp att få in synpunkter och önskningar så att programmet kan bli optimalt för alla.

Det finns en ny funktion, Extra funktioner, som man kan välja.

Den som vill läsa texter parallellt i de fyra evangelierna kan välja Evangeliesynops.

Om man väljer Avancerade sökfunktioner så finns det ett utförligt exempel som man kan välja med muspekaren.

Vill man jämföra Reformationsbibeln med King James Version så finns nu möjligheten att välja Jämför SRB med KJV. Observera att i vissa böcker, t. ex. Psaltaren så har engelska översättningar en annan versindelning. Vid dessa tillfällen behöver man öppna King James Version i ett annat bibelprogram, t. ex. e-Sword. Den svenska texten kommer först och sedan King James Version med Strongs nummer. Det bästa är att ha valet ”Visa popup” så att man får all information om det hebreiska/grekiska ordet.

Den som vill ändra layouten t. ex. textstorlek, font, färger, Strongs nummer etc. kan välja Inställningar och göra sitt personliga val. När man sparar inställningarna så kommer programmet att behålla dessa inställningar nästa gång man återvänder till programmet.

Om man vill veta mer om bibelonline.se så finns det mer information via följande länk:

https://bibelonline.se/info/

Reformationsbibeln i form av mp3-filer nu på Bibelonline

Sedan en tid tillbaka håller vi på med att läsa in Nya Testamentet. Personen som läser in bibeltexten heter Billy Eliasson. Alla ljudfiler som är klara är nu kopplade till respektive bibelbok på bibelonline.se. Det finns en mp3-spelare, som ligger längst uppe till vänster. Det innebär att man kan lyssna på en bibelbok via strömmande media i sin mobiltelefon, läsplatta eller dator.

Stöd för Reformationsbibeln

Vi är mycket tacksamma för de som stödjer Reformationsbibeln genom att skicka in gåvor. Detta gör det möjligt att Gamla testamentet kan bli klart snabbare. Vi är för närvarande flera personer som jobbar med översättningsarbetet i Gamla Testamentet. För att få mer tid till översättningen kommer en eller två av oss att arbeta halvtid den närmaste tiden för att snabba på arbetet med de återstående böckerna i GT, vilket innebär att den eller de personerna kommer att vara anställda på halvtid av vårt bibelsällskap.

Vi är därför mycket tacksamma till de som ser en möjlighet att stödja detta projekt ekonomiskt. Ekonomiskt stöd innebär att många fler bibelböcker kan bli klara snabbare. Vår bön är att alla de som stödjer projektet ekonomiskt ska bli välsignade av Herren!

Till sist vill vi framföra ett stort tack till dig som stödjer oss genom förböner och gåvor. Era förböner och gåvor har varit och är av mycket stort värde för detta bibelarbete.

Med önskan om Guds rika välsignelse.

Bo Hagstedt
Läsarmejl

Ordförande för Reformationsbibeln

#Nyhetsbrev #Reformationsbibeln

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Retoriken som muslimer använder för att förneka Jesus

→ Nästa
Korset - det största beviset på att Jesus är Gud


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 08:16

Online: 102

18250 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp