DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Vem talar du till?

Av: Christer Åberg
söndag 29 augusti 2021 15:01

Vem talar du till?

Christer Åberg.

Därför vill jag uppmuntra dig som tror på Jesus att du talar till de ofrälsta så att de kan komma till tro på honom. Jag vill uppmärksamma detta eftersom jag har märkt att det finns en tendens till att man bara talar till redan frälsta. Vad hjälper det då de ofrälsta om vi bara riktar oss till de frälsta?

Vilka ska vi predika för?

Jesus sa att vi skulle gå ut i hela världen och predika evangeliet för hela skapelsen. Vi skall predika för de som inte har hört evangeliet så att de kan komma till tro på Jesus, ta emot honom och bli frälsta.

Rom 10:14. Men hur ska de kunna åkalla honom som de inte har trott på? Och hur ska de kunna tro honom som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?

Därför vill jag uppmuntra dig som tror på Jesus att du talar till de ofrälsta så att de kan komma till tro på honom. Jag vill uppmärksamma detta eftersom jag har märkt att det finns en tendens till att man bara talar till redan frälsta. Vad hjälper det då de ofrälsta om vi bara riktar oss till de frälsta?

Bli lärare?

Jag har också märkt att många vill bli lärare och undervisa de frälsta, de kristna. De vill lära dem allt möjligt och verkligen tala om "vart skåpen ska stå". Det behövs lärare men alla kan inte bli det, men om alla ska bli lärare vem ska då tala till de ofrälsta som är på väg att gå evigt förlorade till ett evigt helvete?

Jesus sa att vi ska be att skördens Herre sänder ut arbetare till sin skörd. Vad ska dessa arbetare göra? De ska ge budskapet - evangeliet om Jesu död och uppståndelse till de som ännu inte har hart talas om honom. 

Lärarna och evangelisationen

Dessutom - och det är en viktig sak - ska lärare också kunna tala till de ofrälsta. De ska alltså kunna tala på ett enkelt sätt så att ofrälsta också ska kunna förstå. För vad hjälper det om de alldeles tala om "djupheterna i Guds Ord" som varken åhörarna eller de själva begriper?

Det är så att alla som tror på Jesus kan berätta om honom för sina medmänniskor. Vi ska inte endast köra fast i diket att endast tala till de redan frälsta. Inte heller ska vi köra fast i det andra diket att vi endast ska lyssna till "proffsen" som bara är ute efter att lära oss "vart skåpen ska stå". Vi är sedan länge redan fullärda och kan själva ge budskapet till våra medmänniskor - till de som ännu inte har hört. 

Ska vi bara bli undervisade och aldrig gå ut kommer ingenting hända. Paulus var nyfrälst när han "genast" gick ut och predikade att Jesus är Guds Son.

Apg 9:20. och han började genast predika Kristus i synagogorna, att han är Guds Son.

Hur du växer snabbt

Om du vill växa starkt och snabbt i tron på Jesus Kristus ska du berätta om honom för andra människor. Att endast lyssna till "proffsen" och behålla det för sig själv hjälper föga. Då blir man bara andligt fet och däst.

En del vill att man ska vara radikal - ja hyperradikal. De tycker att man ska leverera denna ena sanningen efter den andra "så att de får vad de tål", men vill du vara riktigt radikal så ska du tala om Jesus, hans död och uppståndelse, och att man blir frälst då man tar emot honom som Herren. 

Du behöver inte leverera den ena smockan efter den andra mot synden eller mot andra saker som inte är bra eller som du kanske inte tycker är bra. Nej, predika om Jesus att han är den ende Frälsaren så kommer synden, villoläror och saker som inte är bra avslöjas av sig själv.

Du är lämplig

Kanske tycker du att du inte är så lämpad att tala till de ofrälsta. Men just du är lämplig och perfekt för detta eftersom de ofrälsta bara längtar efter vad du har att säga om Jesus. Och när du talar och berättar om Jesus kommer de bli gripna av vittnesbördet eftersom det kommer från dig - från en vanlig medmänniska.

Berätta för de ofrälsta. Ge evangeliet om Jesus Kristus till dina medmänniskor. Det är bara Jesus som kan frälsa och rädda dem. Därför behöver de höra evangeliet från dig så att de kan komma till tro på Jesus.

Christer Åberg

#Christer Åberg #Undervisning #Evangelisation

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Jesusfilmen

→ Nästa
Vart ska du gå?


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 07:30

Online: 99

17268 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.60 sekunder

↑ Upp