Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

11 september: Från skotska slag till terrordåd och rymdfärjeuppskjutningar

Christer Åberg
2023-09-11 19:47

11 september

Terrordåden den 11 september 2001 i USA omkom närmare 3 000 människor. Förutom de tragiska terrordåden den 11 september 2001 och dödsfallet av Anna Lindh har det inträffat andra historiska händelser på samma datum genom åren.

Terrordåden i USA

Terrordåden den 11 september 2001 i USA omkom närmare 3 000 människor. Attackerna omfattade World Trade Center i New York City och Pentagon i Arlington, Virginia, samt det fjärde kapade planet, United Airlines Flight 93, som störtade i Pennsylvania efter att passagerarna försökte ta tillbaka kontrollen från kaparna. Detta var en av de dödligaste terroristattackerna i modern historia.

Mordet på Anna Lindh

Den 11 september var också den dagen då Anna Lindh, Sveriges dåvarande utrikesminister, dog till följd av de skador hon ådrog sig under en knivattack den 10 september 2003. Händelsen skakade Sverige och väckte stor sorg och uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Andra historiska händelser

Förutom de tragiska terrordåden den 11 september 2001 och dödsfallet av Anna Lindh har det inträffat andra historiska händelser på samma datum genom åren. Här är några exempel:

1. År 1297 - Skotska självständighetskriget: Slaget vid Stirling Bridge utkämpades, där William Wallace ledde skotska styrkor till seger mot de engelska trupperna. Detta var en viktig händelse under Skottlands kamp för självständighet från England.

2. År 1609 - Henry Hudson: Den engelske upptäcktsresanden Henry Hudson seglade in i vad som senare skulle bli känd som Hudsonfloden. Detta ledde till den nederländska kolonisationen av området som nu är delstaten New York.

3. År 1973 - Chiles statskupp: Den chilenska militären, under ledning av general Augusto Pinochet, genomförde en statskupp och störtade president Salvador Allende. Detta ledde till en långvarig period av militärdiktatur i Chile.

4. År 1997 - Skottland och Wales får egna parlament: Den här dagen röstade folket i Skottland och Wales ja i separata folkomröstningar för att inrätta egna parlament med begränsad lagstiftande makt. Detta var en viktig politisk utveckling i Storbritannien.

5. År 2007 - Uppskjutning av rymdfärjan Endeavour: Den amerikanska rymdfärjan Endeavour sköts upp på sitt sista uppdrag, STS-118. Detta var en del av rymdprogrammet innan rymdfärjeflottan pensionerades.

Dessa händelser är exempel på händelser som har inträffat den 11 september under olika tidsepoker och inom olika delar av världen.

Mitt minne av 11 september

Jag minns så tydligt vad jag gjorde den 11 september. Jag arbetade på ett ålderdomshem och hörde på radion att "nu hade det andra tornet också rasat", och jag undrade, "vad är det som har hänt här?" Då tänkte jag att de kanske säger något om detta på tv, så jag slog på tv:n som fanns i allrummet. Och då blev jag chockad av vad som hade hänt.

Käre vän, vi lever i allvarliga tider, därför är det viktigt att vi har tagit emot Jesus och är frälsta. Då är vi trygga, oavsett vad som än händer.

Christer Åberg

#11 september #WTC #Terrordåd #USA #Anna Lindh

Dela:

2 kommentarer

Daniel Carleson - 11/09-23 21:46
Det Ottomanska Riket hade 1683 sänt en armé på 250.000 man för att erövra Europa. Från maj till september var Wien belägrat och den 11/9 var stormningen beräknad. Då kom Polens kung Sobieski till Wiens undsättning med en armé på 84.000 man. Sobieski lyckades besegra osmanerna och Europa var räddat. Muslimerna valde 2001 just datum 9/11.


Lars-goran Marklund - 12/09-23 02:28
För ❤️Gud är 1000 år en kort stund. Det onda måste hända innan 💖Jesus Kristus kommer. Det står i 👍Bibeln 👍. "Människan spår men ❤️Gud rår". Välj rätt väg.
💥🫱❤️Bra!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-29 19:09
Be att ett genombrott sker nu för H i Jesu Kristi namn, be att han får ta över bostaden nu i Jesu Kristi namn, stoppa alla hinder från diverse ormar. Amen

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 27/04-24 08:45
För människan är mycket omöjligt, men för 💥❤️Gud är inget omöjligt. Den enda man ska be till är:❤️Gud. Tro på💖Jesus måste alla göra för att bli räddade. Den helige 💥👍anden kan förvandla människan . Det ❤️Gud:kräver är ett ångerfyllt hjärta,bekänn dina synder T

Skrevs i Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM