Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Bibeln attackeras - Underminera inte tron på Guds ord

Holger Nilsson
2023-04-21 22:06

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/bibeln-fortrostan-1682107340.jpg

Djupast sett är det djävulen som ligger bakom attackerna mot Bibeln. Det borde göra att varje kristen inser att detta är mycket allvarligt för tron på Gud. Det som sker nu i vår tid är förödande för de som tar in otro på Guds ord - Gud stadfäster inte tvivel och otro - Han stadfäster sitt ord.

Redan de första människorna attackerade djävulen genom att ifrågasätta det Gud hade talat, se 1 Mos. 3. Detta blev helt förödande när Adam och Eva lyssnade och bedrogs av djävulen. Vi borde lära oss av det som hände då, eftersom djävulen verkar på samma sätt i denna sena tids generation - han har inte förändrats.

Vikten av att inte låta sig påverkas av otro

Det är många i vår tid som har låtit sin tro undermineras, och många har gått under. En pastor som utbildades på en frikyrklig pastorsutbildning gav vittnesbörd om hur han förlorade tron på jungfrufödelsen. Detta borde vara tillräckligt för att inse vikten av att inte låta sig påverkas av otro.

Det gäller att genomskåda dessa försåtliga angrepp som kan komma från professorer och andra som verkar inom teologin. Låt inte deras titlar imponera på dig. De är professorer i otrosteologi - inte i sann trosteologi. Mycket av det de sysslar med är att ifrågasätta Bibelns innehåll på olika sätt. Det beror på att för att få dessa titlar måste de få undervisning på sekulära universitet, där man inte räknar med Gud eller det övernaturliga när man behandlar Bibeln.

Statligt stöd och dess påverkan på teologiutbildning och pastorers tro

För att en pastorsutbildning ska få statligt stöd måste läroanstalten vara godkänd av staten och använda godkänd undervisning och litteratur. Det innebär att man ibland måste ta del av litteratur som man annars skulle ha valt bort. Det visar hur negativt det är att vara beroende av staten för att få bidrag. Det var inte så tidigare, och det var mycket bra för utbildningen av pastorer som lärde sig att tro på Guds ord, vilket också återspeglades i deras predikningar.

Vi behöver förstå denna kedja av tvivel på Guds ord och hur den förs över till de som får undervisning i sin utbildning som pastorer, och hur detta sedan påverkar församlingar och enskilda individer. Det finns de som andligt överlever och är starka i sin tro, och dessa kan Gud använda - låt oss be för sådana redskap.

Skillnaden mellan klassisk bibeltro och modernistisk tro

Här nedan visar vi en uppställning som finns i Anders Gerdmars bok "Det står skrivit". Denna visar skillnaden i en grov skiss mellan klassisk bibeltro och den modernistiska tro som nu förekommer i varierande grad och i olika sammanhang. I den högra spalten visas dess mest extrema utslag.

/bild/teologi-1682106628.jpg

Det som sker nu i vår tid är förödande för de som tar in otro på Guds ord - Gud stadfäster inte tvivel och otro - Han stadfäster sitt ord.

Holger Nilsson

#Bibeln #Guds Ord #Liberalteologi #Anders Gerdmar #Bibeltro #modernistisk tro

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-12-06 00:53
Guds frid Kära Ni Akut,be för en kristen kvinna,mycket svår situation,mobbad på jobbet,på väg att byta jobb,elaka grannar,fd killen förföljer henne,även gamla chefer onda mot henne,HERRE-HJÄLP-JESUS!

5 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Lucka 5 - Jesus blev ringare än änglarna

Lucka 4 - Mika profeterade 700 år innan och angav exakt var Messias skulle födas

Lucka 3 - Se, din Konung kommer till dig

Lucka 2 - Ett barn blir oss fött, en son blir oss given

Lucka 1 - Gud med oss

Från kyla till värme

Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?

Jimmie Åkesson: Riv moskéer

Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Fromma människor rycks bort undan ondskan


Senaste kommentaren

Israelvänlig - 05/12-23 17:19
Video bönerapport Israel i krig! Dag 60! https://youtu.be/ZcO46r-M9Wo?si=UWVs1tnORdV1WnF0 Fårnationer ställs nu mot getnationer! Avgörande läge i kriget! Be att Israel får fortsätta kriget och avsätta Hamas! Om Israel inte får fortsätta eller förlorar kriget kommer Hamas terrorism sprida sig över hela västvärlden!Fortsätt be för Israel!

Skrevs i Från kyla till värme


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM