Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Cirkuskristendomen i min hemstad: Härskartekniker och falska ledare orsakar lidande i Guds församling

Andy Svensson
2023-04-02 18:11

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/clown-1680446335.jpg

När härskartekniker används i kristna sammanhang är det mycket allvarligare än om det skulle ske på en arbetsplats, anser jag. Guds församling ska vara en plats där vi i sann ödmjukhet underordnar oss varandra i Kristi kärlek, visar varandra vördnad och respekt. 

Jag har den senaste tiden reagerat på vissa kristna ledare, framför allt i min hemstad, som har orsakat mycket lidande för många själar. Under mina snart tolv år i staden har jag sett många härskartekniker, splittring, oförlåtelse och mycket kaos. 

Idag läste jag om en församling där hundratals medlemmar har lämnat på grund av en ledarstil som tyvärr varit kontrollerande. Sedan har vi också en annan församling, där många medlemmar har lämnat av olika skäl. 

När härskartekniker används i kristna sammanhang är det mycket allvarligare än om det skulle ske på en arbetsplats, anser jag. Guds församling ska vara en plats där vi i sann ödmjukhet underordnar oss varandra i Kristi kärlek, visar varandra vördnad och respekt. 

Tyvärr har vi många så kallade "cirkuskristna" här i stan som skryter på Facebook om alla mirakler de upplever. På Facebook har man sin beundrarskara, där man får uppmärksamhet av likasinnade som inte har andlig klarhet. 

Flera församlingsledare uppfyller inte de krav som Paulus tar upp i Första Timoteusbrevet, kapitel 3. 

”En församlingsledare skall vara oklanderlig, en enda kvinnas man, nykter, förståndig, aktad, gästfri och en god lärare. Han får inte missbruka vin eller vara våldsam utan skall vara vänlig, fridsam och fri från penningbegär. Han skall ta väl hand om sin familj och se till att hans barn lyder och visar all respekt. Men om någon inte förstår att ta hand om sin egen familj, hur skall han då kunna ta hand om Guds församling? Han skall inte vara nyomvänd, så att han blir högmodig och döms av den som förtalar honom. Han skall också ha gott anseende bland dem som står utanför, så att han inte får dåligt rykte och fastnar i djävulens snara.” ‭‭1 Tim‬ ‭3‬:‭2‬-‭7‬ 

Det ställs krav här, eller hur? Sverige behöver inte religiösa cirkusartister som uppträder och vill synas. När människor utsätts för så kallade härskartekniker och kontroll i församlingen, skapar det djupa tragedier. 

Jag blir arg på dessa falska ledare som tagit på sig rollen att vara herdar för församlingen, men är ulvar i fårakläder. Idag saknas Gudsfruktan och andlig urskiljningsförmåga. Fly från sammanhang där Guds närvaro inte finns, var rädd att bli besmittad av religiösa andemakter. 

En kristen broder från Kina sa att en kristendom utan tecken och under inte är någon kristendom. Ja, så är det faktiskt. Men vi ska inte ha fokus på att upphöja det. Om du inte ser tecken och under i ditt kristna liv kanske du saknar strömmar av levande vatten? Vi behöver söka Gud och rannsaka oss själva. Vi är så fattiga på äkta andlighet. 

Stäng av sociala medier i ett år och testa hur beroende du är av människors beundran och bekräftelse. Jag har gjort det själv och överlevde!  

Det är smärtsamt att dö bort från sig själv och ta sitt kors och följa Jesus Kristus. I lidandet och smärtan ser jag någon som står kvar, min frälsare Jesus Kristus. Räkna med att bli föraktad när du väljer att ta korset på allvar. 

Fly från cirkuskristendomen, det vill säga att uppträda och säga: "Se på mig!"

Andy Svensson

#Maktmänniskor #Härskarteknik #Läsarmejl #Andy Svensson

Dela:

3 kommentarer

Andy Svensson - 03/04-23 09:15
Låt oss be för de som varit med i församlingar där de blivit kränkta, utsatta för härskarteknik och kontroll. Många blir bittra och får förakt . Det är tragiskt när människor blir utsatta i Kristna sammanhang av falska herdar som vill synas och höras ”Se på mig vilken andlig superstar jag är ” .. Vi behöver äkta kristna ledare!


Andy Svensson - 03/04-23 09:31
Han undervisade dem och sade: "Är det inte skrivet: "Mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk?" Men ni har gjort det till ett rövarnäste."
Markusevangeliet 11:17 SFB98


Madeleine Huhtalo - 18/12-23 22:30
1
Nog kan Gud göra synliga under, och hela fysiskt sjuka. Men de mäktigaste underär vår frälsning, och när vi upptäcker undren i Herrens lag, Ps 119:18. När vi märker att Andens ord värkar på ett sätt så vi måste erkänna det som mirakel. Alla dessa cirkus artister tar effektivt död på den Gudsfruktan vi borde ha, dom är andliga mördare.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-24 14:07
Jesus, hjälp syster Kaisa, som är kandidat till EU-valet, att allt går enligt din vilja och vägledning och en stark vision från Gud! Valteman! Vallag! Positiv bred mediebevakning.Finansiering!

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn


Senaste kommentaren

Svensson - 22/04-24 14:34
Ordet talar till oss oberoende av tungomålet. Tag emot och budskapet når er. Jesus talar lika tydligt idag på svenska som på grekiska på 100talet, eller armeniska på år 30talet.

Skrevs i På hur många språk finns Bibeln?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM