Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Christer Åberg
2021-03-12 02:14

Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Bild: rmx.news.

Jesus fanns hos Gud innan han blev människa. Bibeln säger att denna tillvaro var det som Gud. Han var i Guds gestalt och jämlik Gud. Och han blev människa!

Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor.
Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset.
Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i
  • himlen
  • och på jorden
  • och under jorden,
och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

(Fil 2:5-11)

Jesus fanns i himlen hos Gud innan han blev människa

I det här bibel avsnittet ser du tydligt vem Jesus är. Jesus fanns i himlen hos Gud innan han blev människa.

Bibeln säger klart och tydligt att Jesus var i Guds gestalt i himlen hos Gud. Lika tydligt säger också Bibeln att Jesus var jämlik Gud. Det Går inte att missförstå vem Jesus Kristus är.

Gud sände sin Son från himlen

Det står i bibeln att Gud sände sin son, men att det står att han sände måste ju innebära att han hade någon att sända. Gud sände Jesus sin Son till jorden från himlen. Det betyder alltså att Jesus redan fanns innan han blev människa, annars hade Gud inte kunnat sända honom.

Detta stämmer med Jesu ord då han säger: "Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son" (Joh 3:16). Dessutom säger Jesus dessa mäktiga ord: "Sannerligen, sannerligen säger jag er: Jag Är, innan Abraham blev till" (Joh 8:58).

Och på ett annat ställe i Bibeln säger Marta när hon bekänner Jesus: "Ja, Herre, jag tror att du är Kristus, Guds Son, som skulle komma i världen" (Joh 11:27). Han var alltså Kristus och Guds son innan han kom i världen.

Blev lik oss människor

Jesus "blev lik oss människor". Han steg ner från himlen och lät sig födas genom en kvinna (Gal. 4:4,). Det är därför det är så stort det mirakel med Jesu födelse och som vi också brukar fira vid jularna. Jesus Kristus Guds son blev människa. Gud sänder honom från himlen till jorden. Han blev människa som du och jag men utan synd (Hebr. 4:15).

Lydig intill döden på korset

När Jesus hade trätt fram som en människa "ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset".

Syftet med att Jesus kom hit till jorden, att han blev människa, var för att han skulle dö på korset. Och för att han skulle kunna dö så var han tvungen att bli människa. Leif Svensson, som var en av de som dog i Estoniakatastrofen, brukade säga att "människor föds och dör men Jesus föddes för att dö". Det var syftet med att Jesus blev människa. Han skulle dö på korset och på det sättet försona oss människor med Gud.

För att tala i klartext: Jesus kunde inte som Gud dö på korset. Han var tvungen att först bli människa. Jesus säger själv i Bibeln: "...en kropp har du berett åt mig" (Hebr 10:5). Det som skedde är ett stort mirakel. Och detta mirakel påminns vi om i varje jul.

Upphöjd över alla

Därför att Jesus ödmjukade sig själv och "blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset" har Gud upphöjt honom. Hur stort och mäktigt detta är kan du läsa i Efesierbrevet 1:20-21:

20 som han verkade i Kristus när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i det himmelska, 21 över alla furstar och väldigheter och makter och herradömen och över alla namn som kan nämnas, inte endast i denna världen, utan också i den kommande.

Vi läser också i Hebreerbrevet 2:9:

9 Men Jesus, som en liten tid blev gjord ringare än änglarna, för att han skulle lida döden, ser vi krönt med ära och härlighet, för att han genom Guds nåd skulle smaka döden för alla.

Namnet över alla namn

Jesus blev upphöjd och fick det namn som är över alla namn! Vad är det för namn? Bibeltexten som vi läste inledningsvis säger att det är Herren. "... För att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren."

Guds namn i Gamla testamentet är JHVH och det översätts i våra biblar med HERREN - alltid med stora bokstäver. Det är detta namn som Jesus har fått. När vi bekänner att Jesus är HERREN, då bekänner vi att han är GUD! Och det är när vi bekänner att Jesus är Herren som vi blir frälsta.

För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. (Rom 10:9)

Förnekar du att Jesus är Herren, då kan du inte heller bli frälst, men om du bekänner att Jesus är Herren, då vet du att du är frälst eftersom bibeln säger så.

Jesus fanns hos Gud i himlen, ja han var i Guds gestalt och jämlik med Gud, blev människa! Som människa kunde han dö på korset och försona dig och mig med Gud.

Gud uppväckte Jesus från de döda efter att hans kropp hade legat tre dagar i graven. Och Gud upphöjde honom över allt och alla och gav honom det namn som är över alla namn: HERREN.

När du och jag i tro bekänner med våra munnar att Jesus Kristus är Herren blir vi frälsta!

Har du tagit emot Jesus? Har du bekänt att han är Herren? Gör det nu så blir du frälst!

Christer Åberg

#Korset #Jesus #Människa #Herren #Gud #Bekännelsen

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det tisdagen den 23 juli 2024, vecka 30 och klockan är 14:59. Emma har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-23 08:35
Vill ha hjälp med förbön. Min kropp, det känns att något är fel. Vill ha hjälp med helande bön. Välsignelse till er Amen

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM