Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Kristna förföljs i Turkiet

Christer Åberg
2023-01-27 17:07

Förföljelsen

/bild/flaggbranning-1674835246.jpg

Bild: svt.se.

Kristna förföljs i Turkiet och det innan koranbränningen och Natoansökan.

Turkiet har blivit uppmärksammad nu i media i och med dess president Erdogans motvillighet att godkänna Sverige att gå med i försvarsalliansen Nato. Dessutom har den danske islamkritiken Rasmus Paludan bränt Koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Protester hördes från flera muslimska länder, där det också förekom uppmaningar om att bojkotta svenska varor. Bränningen av Koranen försvagade också Sveriges Nato-anbud, där Turkiet har nyckeln. Paludan säger att han tänker elda koranen så länge Erdogan blockerar svenskt Nato-medlemskap.

Planerade bränna Bibeln och Torah

På grund av Paludans koranbränning har muslimska män planerat att de ska bränna Bibeln  på Sergels torg och den judiska bibelskriften Torah utanför judiska ambassaden. En 34-årig man har nu dragit tillbaka ansökan till polisen men säger att han ska göra en senare ansökan.

Det blev kraftfulla protester från judiskt håll mot den planerade Torah-bränningen. I dagarna har också förintelsens minnesdag infallit och det gör ju det naturligtvis ännu känsligare. Uppgiften att den 34-årige mannen även planerade en bibelbränning  togs det lättare på och har inte skapat några kraftfulla protester.

Kristna förföljs i Turkiet

Religionsfriheten är inskriven i turkisk lag, men i praktiken står turkiska kristna inför en annan verklighet. 

Religiös nationalism är mycket stark och ökar trycket på kristna. Kristna anses inte vara fullvärdiga medborgare i det turkiska samhället. Eftersom religiös tillhörighet registreras med identitetskort, numera med elektroniska marker, är det lätt att diskriminera kristna arbetssökande.

De senaste åren har myndigheterna även förbjudit kristna utlänningar som har turkisk make eller barn att bosätta sig i landet. 

Även om konvertering från islam till kristendom inte är förbjuden enligt lag, möter människor som har konverterat från kristendomen påtryckningar från sina familjer och människor omkring dem att återvända till islam. 

World Watch List 2023

Trycket på kristna ökade något under rapporteringsperioden för World Watch List 2023. Särskilt på landsbygden råder en stor misstro mot kristna, vilket gör det svårt för kristna att vara offentliga och leder till motstånd från samhället.

Under det senaste året har kristna asylsökande och flyktingar, inklusive muslimska konvertiter från Iran, Afghanistan, Syrien och andra länder, mötts av mycket diskriminering och övergrepp.

Kvinnor som konverterar från islam till kristendomen är mest utsatta för förföljelse. Historiskt sett möter kristna grupper som de armeniska och assyriska/syriska kyrkorna förtryck och fientlighet i sydöstra Turkiet.

De flesta av dessa kristna bor inte längre i den region de kom ifrån, utan tvingas flytta till områden längre västerut för att undvika konflikten.

Låt oss frimodigt gå ut och berätta om Jesus och be för de förföljda kristna. Människor behöver Jesus Kristus. Utan honom finns det ingen frälsning.

Källa

Christer Åberg

#Nato #Sverige #Islam #Bibeln #Torah #Rasmus Paludan #Koranen #Förföljelse #Turkiet #Erdogan

Dela:

3 kommentarer

Lars-goran Marklund - 27/01-23 17:20
Jesus 😊sa":han var den första och den sista. Bibeln är Guds ord och hans liv bevisar att Jesus är Guds son.
Bra artikel 😀!


David Billström - 27/01-23 21:11
När Guds ord (evangelium) hade framgång och visade sin kraft i Apg.19 så brände de som tidigare utövat trolldom upp sina egna böcker för att de hade upplevt kraften i tron på Jesus. Att bränna upp andras böcker, bilar och byggnader är primitivt och visar bara att man själv inte har något bättre budskap och lösning att komma med.


Ingela - 28/01-23 10:12
På 70-talet gjorde peter halldorf ett bokbål i Linköping med böcker och skivor och uppmanade andra kristna att komma dit med sina böcker och skivor!
Men det är ju en annan sak!
Här är ju bara koranen och för att provocera!

Vi ber om att Gud ska använda detta för sitt rikes ära!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-12-06 13:17
Tacksam om ni vill be för min syster, hon har det mycket svårt, Jesus, Herre hjälp henne, Du är vår Herre o Frälsare, bara Du kan hjälpa till, Herre Du vet allt, Grip in Herre, be i Jesu Namn, Amen

8 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Lucka 5 - Jesus blev ringare än änglarna

Lucka 4 - Mika profeterade 700 år innan och angav exakt var Messias skulle födas

Lucka 3 - Se, din Konung kommer till dig

Lucka 2 - Ett barn blir oss fött, en son blir oss given

Lucka 1 - Gud med oss

Från kyla till värme

Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?

Jimmie Åkesson: Riv moskéer

Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Fromma människor rycks bort undan ondskan


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 06/12-23 19:39
Har ej smyckat med tomtar eftersom det är människans påhitt. Läs Bibeln! där är sanningen. Endast 💖Jesus är vägen till ❤️Gud. Tro på 👍Herren julens 💥mirakel. Ta emot 💖Jesus Kristus (Universums härskare). Bra 👍💥❤️Christer

Skrevs i Lucka 5 - Jesus blev ringare än änglarna


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM