Warning: Undefined array key "HTTPS" in /www/webvol11/15/znowbjonv1bkd0i/apg29.nu/public_html/settings.php on line 3
Kristna förföljs i Turkiet
BÖnesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Kristna förföljs i Turkiet

Christer Åberg
2023-01-27 17:07

Förföljelsen

/bild/flaggbranning-1674835246.jpg

Bild: svt.se.

Kristna förföljs i Turkiet och det innan koranbränningen och Natoansökan.

Turkiet har blivit uppmärksammad nu i media i och med dess president Erdogans motvillighet att godkänna Sverige att gå med i försvarsalliansen Nato. Dessutom har den danske islamkritiken Rasmus Paludan bränt Koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Protester hördes från flera muslimska länder, där det också förekom uppmaningar om att bojkotta svenska varor. Bränningen av Koranen försvagade också Sveriges Nato-anbud, där Turkiet har nyckeln. Paludan säger att han tänker elda koranen så länge Erdogan blockerar svenskt Nato-medlemskap.

Planerade bränna Bibeln och Torah

På grund av Paludans koranbränning har muslimska män planerat att de ska bränna Bibeln  på Sergels torg och den judiska bibelskriften Torah utanför judiska ambassaden. En 34-årig man har nu dragit tillbaka ansökan till polisen men säger att han ska göra en senare ansökan.

Det blev kraftfulla protester från judiskt håll mot den planerade Torah-bränningen. I dagarna har också förintelsens minnesdag infallit och det gör ju det naturligtvis ännu känsligare. Uppgiften att den 34-årige mannen även planerade en bibelbränning  togs det lättare på och har inte skapat några kraftfulla protester.

Kristna förföljs i Turkiet

Religionsfriheten är inskriven i turkisk lag, men i praktiken står turkiska kristna inför en annan verklighet. 

Religiös nationalism är mycket stark och ökar trycket på kristna. Kristna anses inte vara fullvärdiga medborgare i det turkiska samhället. Eftersom religiös tillhörighet registreras med identitetskort, numera med elektroniska marker, är det lätt att diskriminera kristna arbetssökande.

De senaste åren har myndigheterna även förbjudit kristna utlänningar som har turkisk make eller barn att bosätta sig i landet. 

Även om konvertering från islam till kristendom inte är förbjuden enligt lag, möter människor som har konverterat från kristendomen påtryckningar från sina familjer och människor omkring dem att återvända till islam. 

World Watch List 2023

Trycket på kristna ökade något under rapporteringsperioden för World Watch List 2023. Särskilt på landsbygden råder en stor misstro mot kristna, vilket gör det svårt för kristna att vara offentliga och leder till motstånd från samhället.

Under det senaste året har kristna asylsökande och flyktingar, inklusive muslimska konvertiter från Iran, Afghanistan, Syrien och andra länder, mötts av mycket diskriminering och övergrepp.

Kvinnor som konverterar från islam till kristendomen är mest utsatta för förföljelse. Historiskt sett möter kristna grupper som de armeniska och assyriska/syriska kyrkorna förtryck och fientlighet i sydöstra Turkiet.

De flesta av dessa kristna bor inte längre i den region de kom ifrån, utan tvingas flytta till områden längre västerut för att undvika konflikten.

Låt oss frimodigt gå ut och berätta om Jesus och be för de förföljda kristna. Människor behöver Jesus Kristus. Utan honom finns det ingen frälsning.

Källa

Christer Åberg

#Nato #Sverige #Islam #Bibeln #Torah #Rasmus Paludan #Koranen #Förföljelse #Turkiet #Erdogan


3 kommentarer

Lars-goran Marklund - 27/01-23 17:20
Jesus 😊sa":han var den första och den sista. Bibeln är Guds ord och hans liv bevisar att Jesus är Guds son. Bra artikel 😀!

David Billström - 27/01-23 21:11
När Guds ord (evangelium) hade framgång och visade sin kraft i Apg.19 så brände de som tidigare utövat trolldom upp sina egna böcker för att de hade upplevt kraften i tron på Jesus. Att bränna upp andras böcker, bilar och byggnader är primitivt och visar bara att man själv inte har något bättre budskap och lösning att komma med.

Ingela - 28/01-23 10:12
På 70-talet gjorde peter halldorf ett bokbål i Linköping med böcker och skivor och uppmanade andra kristna att komma dit med sina böcker och skivor! Men det är ju en annan sak! Här är ju bara koranen och för att provocera! Vi ber om att Gud ska använda detta för sitt rikes ära!

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-05-30 22:24
Hej bönevänner! Be för en man att porrbegär får brytas i Jesu namn samt en god vän som behöver ha hjälp med inneboende, akuta böneämnen nu. Shalom.

13 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från förbannelse till frihet: En ovanlig födelsedagshistoria

Hotbilden för terroristbrott fortsätter att vara allvarlig i Sverige

Pingstens mirakel bekräftar treenigheten

Livets värde: En resa genom smärta och upplysning

Varför vi behöver vara brinnande i anden

Dopet i den Helige Ande och tungotalet

Pingstdagens mirakel

Syriska bröder planerade sprängning av svensk kyrka - gripna i Tyskland

Jesus är sann Gud och sann människa

Vilddjurets Märke, Guds Sigill och Andra Symboler


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 31/05-23 12:30
Var lite svårt att sätta ord när jag skrev det här. Men när jag ser tillbaks under mina år så har det hänt saker på min födelsedag som inte varit bra. Igår hade jag en underbar välsignad födelsedag är så tacksam till Herren för hans nåd. Så mycket nåd och åter nåd.

Skrevs i Från förbannelse till frihet: En ovanlig födelsedagshistoria


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM