Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Startade tredje världskriget 24 februari klockan 04.00 2022?

Christer Åberg
2022-03-14 17:30

/bild/ukraina-krig-1647273343.jpg

Den 24 februari klockan 04.00 2022 startade kriget i Ukraina då Ryssland invaderade landet efter att i flera månaders tid har haft ryska trupper längst med Ukrainas gränser. Kriget kom som en överraskning för många eftersom ingen hade velat riktigt tro på att Ryssland skulle anfalla.

Omedelbart hotade Rysslands president Vladimir Putin i västvärlden och Nato att ingripa. Man kan inte förstå någonting annat att i samband med detta så hotade Putin att använda kärnvapen ifall väst skulle våga ingripa.

Man ville inte riktigt tro att Ryssland skulle anfalla Ukraina och man vill heller inte riktigt tro att Ryssland ska använda kärnvapen. Man hade fel när det gäller det förstnämnda. Låt oss inte heller ha fel då det gäller det sistnämnda.

/bild/kvinna-barn-doda-1647274262.jpg

Bild: Aftonbladet.

Nato

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bett upprepade gånger Nato om militär hjälp. Han har bett dem att stänga luftrummet över Ukraina så att inte Ryssland ska kunna bomba. Men USA:s president Joe Biden har sagt nej till detta med motiveringen att då kommer det tredje världskriget starta.

/bild/vapen-till-ukraina-1647274572.jpg

Bild: Svt.se.

Eftersom Ryssland har invaderat med krigsmakt i Ukraina har många länder infört sanktioner mot Ryssland och även skickat militärt material och förnödenheter. Sverige har också skickat vapen och skyddsutrustning och ekonomiskt bistånd.

Det är några få länder som har ställt sig på Rysslands sida. Belarus har till exempel öppnat sitt land för ryska trupper och de har även skickat soldater till Ukraina. Den ryska republiken Tjetjenien har skickat soldater till Ukraina. Det talas också om att Centralafrikanska republiken ska skicka soldater till Ukraina. Syrien ska också skicka soldater till Ukraina. Ryssland har även bett Kina om hjälp av leveranser av militär utrustning och ekonomiskt stöd. Vi ser att stora delar av världen redan är inblandad i kriget i Ukraina.

Missiler mot en ukrainsk militäranläggning

Ryssland har skjutit missiler mot en ukrainsk militäranläggning som inhyser internationella soldater. Anläggningen ligger två mil från den polska gränsen. 

Den amerikanske presidenten Biden varnar Ryssland om att ryska missiler ska slå ned i Nato-länder. Ifall detta händer så kommer USA och Nato svara.

/bild/varlden-forandras-nu-1647274010.jpg

Varnar för ett tredje världskrig

Man talar redan om och varnar för ett tredje världskrig. Det är oerhört att man tar orden tredje världskrig i sin mun. Detta betyder att vi är mycket nära att ett tredje världskrig kan bryta ut. Vi lever alltså i en mycket allvarlig och farlig tid.

Är torsdagen den 22 februari 2022 klockan fyra på morgonen då tredje världskriget började?

Jesus säger:

Matt. 24:6 Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet.

Mark. 13:7 Men när ni får höra om krig och rykten om krig, så bli inte förskräckta. För sådant måste ske, men det är ännu inte slutet.

Be!

Om nu tusentals människor demonstrerar mot kriget så kan tusentals, ja ännu fler, be för Ukraina! Därför vill jag verkligen uppmuntra och uppmanar dig att du ber för människorna i Ukraina, ja, även för människorna i Ryssland. Människor behöver Jesus – det har bara han – endast han som kan frälsa och rädda!

Hur ska du be?

1 Tim 2:1 Så uppmanar jag nu först av allt, att man frambär böner, åkallan, förböner och tacksägelser för alla människor, 2 för kungar och för alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet, 3 för sådant är gott och välbehagligt inför Gud, vår Frälsare, 4 som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen.

Matt. 9:38 Be därför skördens Herre, att han sänder ut arbetare till sin skörd.

Christer Åberg

#Volodymyr Zelenskyj #Ukraina #Vladimir Putin #Ryssland #Belarus #Tredje världskriget #Nato

Dela:

1 kommentarer

William - 16/3-22 10:44
Hej,
Jag har suttit och tänkt lite den senaste tiden och kollat lite på nyheterna, hur dom uppdaterar oss i dagens samhälle. Sjävklart finns det en viss oro , det förstår jag helt. På andraa sidan får man blicka frammåt och be. Som Christer hänvisar till.
Bra artikel.
Glöm inte att vi närmar oss (eller kanske till och med lever) I än


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-23 10:29
Herre låt mig, lpt mig få vara en av dem. Som står med i första ledet, kämpa för dig rike, leva helt för dig. Herre jag ber.

7 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda


Senaste kommentaren

Svensson - 22/04-24 14:34
Ordet talar till oss oberoende av tungomålet. Tag emot och budskapet når er. Jesus talar lika tydligt idag på svenska som på grekiska på 100talet, eller armeniska på år 30talet.

Skrevs i På hur många språk finns Bibeln?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM