Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Vad ska jag göra för att ärva evigt liv?

Christer Åberg
2023-08-25 03:21

Dagens andakt

/bild/skord-1692926968.jpg

När han fortsatte sin väg sprang en man fram och föll på knä framför honom. Han frågade honom: "Gode Mästare, vad ska jag göra för att ärva evigt liv?" (Mark 10:17)

Den här frågan ställs flera gånger av olika personer i Bibeln och på olika sätt. När Petrus predikade på pingstdagen fick de stygn i sina hjärtan och sa: "Män och bröder, vad ska vi göra?" Fångvaktaren i Apostlagärningarna 16, som tänkte ta sitt liv, frågade också: "Herrar, vad ska jag göra för att bli frälst?" På samma sätt frågar en laglärd: "Mästare, vad ska jag göra för att ärva evigt liv?" Så den här frågan är viktig och den har betydelse för evigheten. 

Lägg också märke till att frågan kan uppfattas som lagisk. "Vad ska jag göra?" Ofta tänker vi på det som krävs av mig, det jag måste göra för att bli frälst, när det egentligen handlar om vad Jesus har gjort för oss på korset och det är bara för oss att tro och ta emot honom.    

Vad svarar Jesus mannen som sprang fram till honom? Han citerar budorden från Gamla testamentet. Då säger mannen att han har hållit allt detta sedan sin ungdom. Men det räckte inte, för Jesus säger: "Ett saknar du. Gå och sälj allt det du äger och ge åt de fattiga, och du ska få en skatt i himlen. Kom sedan, ta korset på dig och följ mig." Då går mannen bedrövad bort, för han ägde mycket. 

Men vad var det egentligen Jesus sa? Han sa att mannen skulle följa honom, och det missade mannen totalt. Följ Jesus Kristus så får du evigt liv!

Bön: Tack Jesus, för att du ger evigt liv när vi tror och följer dig. Amen.

Christer Åberg

#Dagens andakt #Evigt liv #Andakt #Frälsning #Räddning #Räddad #Frälst

Dela:

2 kommentarer

Anders - 25/08-23 16:04
Bra att du tar upp det Christer! Många tror att det räcker med att säga Ja till Jesus. Men när man säger Ja, då säger man. Ja, jag vill följa dig och ha dig som lärare, mästare och konung!! Jesus välsignar dig rikligt för allt du gör. Den här sidan har hjälpt mig så mycket. Så tack och tack Jesus för allt!


Lars-goran Marklund - 26/08-23 01:47
Ändra ditt liv! Ha fokus på 💖Jesus då sker mirakel som 💖Jesus har lovat. Välj rätt väg!👍 Förlåt alla ogärningar det sa -💥Johannes ❤️Guds ängel. En tro föds av samvetes röst som är 💥💖Jesus röst. Närma dig ❤️Gud , gör Herrens vilja! Den smala vägen ska man gå. Tag


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-11-30 20:46
Herre hjälp man hitta rätt person att anställa till viktig tjänst den här gången någon som går att lita på och sköter sig och sköter jobbet också är en bra människa både som person och arbetskamrat

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från kyla till värme

Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?

Jimmie Åkesson: Riv moskéer

Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Fromma människor rycks bort undan ondskan

Morsan har stuckit nu på engelska: Mom has gone by Stefan Hallman

Visste du verkligen inte?

Hamas gömmer sig bland civila israeler

Fler judar mördades 7 oktober 2023 än Kristallnatten 1938 som var starten till Förintelsen

Gud sänt sin Son


Senaste kommentaren

Svenbull Svensson - 30/11-23 16:20
Guds kunskap och kärlek är större än oss människor. Läs bibeln, be och ta emot Hans ord. Det är större än oss alla tillsammans. Jag blir ödmjuk av att läsa denna text Christer Åberg.

Skrevs i Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM