Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Vem talar du till?

Christer Åberg
2021-08-29 15:01

Vem talar du till?

Christer Åberg.

Därför vill jag uppmuntra dig som tror på Jesus att du talar till de ofrälsta så att de kan komma till tro på honom. Jag vill uppmärksamma detta eftersom jag har märkt att det finns en tendens till att man bara talar till redan frälsta. Vad hjälper det då de ofrälsta om vi bara riktar oss till de frälsta?

Vilka ska vi predika för?

Jesus sa att vi skulle gå ut i hela världen och predika evangeliet för hela skapelsen. Vi skall predika för de som inte har hört evangeliet så att de kan komma till tro på Jesus, ta emot honom och bli frälsta.

Rom 10:14. Men hur ska de kunna åkalla honom som de inte har trott på? Och hur ska de kunna tro honom som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?

Därför vill jag uppmuntra dig som tror på Jesus att du talar till de ofrälsta så att de kan komma till tro på honom. Jag vill uppmärksamma detta eftersom jag har märkt att det finns en tendens till att man bara talar till redan frälsta. Vad hjälper det då de ofrälsta om vi bara riktar oss till de frälsta?

Bli lärare?

Jag har också märkt att många vill bli lärare och undervisa de frälsta, de kristna. De vill lära dem allt möjligt och verkligen tala om "vart skåpen ska stå". Det behövs lärare men alla kan inte bli det, men om alla ska bli lärare vem ska då tala till de ofrälsta som är på väg att gå evigt förlorade till ett evigt helvete?

Jesus sa att vi ska be att skördens Herre sänder ut arbetare till sin skörd. Vad ska dessa arbetare göra? De ska ge budskapet - evangeliet om Jesu död och uppståndelse till de som ännu inte har hart talas om honom. 

Lärarna och evangelisationen

Dessutom - och det är en viktig sak - ska lärare också kunna tala till de ofrälsta. De ska alltså kunna tala på ett enkelt sätt så att ofrälsta också ska kunna förstå. För vad hjälper det om de alldeles tala om "djupheterna i Guds Ord" som varken åhörarna eller de själva begriper?

Det är så att alla som tror på Jesus kan berätta om honom för sina medmänniskor. Vi ska inte endast köra fast i diket att endast tala till de redan frälsta. Inte heller ska vi köra fast i det andra diket att vi endast ska lyssna till "proffsen" som bara är ute efter att lära oss "vart skåpen ska stå". Vi är sedan länge redan fullärda och kan själva ge budskapet till våra medmänniskor - till de som ännu inte har hört. 

Ska vi bara bli undervisade och aldrig gå ut kommer ingenting hända. Paulus var nyfrälst när han "genast" gick ut och predikade att Jesus är Guds Son.

Apg 9:20. och han började genast predika Kristus i synagogorna, att han är Guds Son.

Hur du växer snabbt

Om du vill växa starkt och snabbt i tron på Jesus Kristus ska du berätta om honom för andra människor. Att endast lyssna till "proffsen" och behålla det för sig själv hjälper föga. Då blir man bara andligt fet och däst.

En del vill att man ska vara radikal - ja hyperradikal. De tycker att man ska leverera denna ena sanningen efter den andra "så att de får vad de tål", men vill du vara riktigt radikal så ska du tala om Jesus, hans död och uppståndelse, och att man blir frälst då man tar emot honom som Herren. 

Du behöver inte leverera den ena smockan efter den andra mot synden eller mot andra saker som inte är bra eller som du kanske inte tycker är bra. Nej, predika om Jesus att han är den ende Frälsaren så kommer synden, villoläror och saker som inte är bra avslöjas av sig själv.

Du är lämplig

Kanske tycker du att du inte är så lämpad att tala till de ofrälsta. Men just du är lämplig och perfekt för detta eftersom de ofrälsta bara längtar efter vad du har att säga om Jesus. Och när du talar och berättar om Jesus kommer de bli gripna av vittnesbördet eftersom det kommer från dig - från en vanlig medmänniska.

Berätta för de ofrälsta. Ge evangeliet om Jesus Kristus till dina medmänniskor. Det är bara Jesus som kan frälsa och rädda dem. Därför behöver de höra evangeliet från dig så att de kan komma till tro på Jesus.

Christer Åberg

#Christer Åberg #Undervisning #Evangelisation

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-23 22:05
Be för att jag bir helad och fri från psykisk sjukdom,och kan sluta med medicin,

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Svensson - 23/05-24 20:28
Jag tackar dig Christer Åberg för denna undervisning i Jesu nasarens namn.

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM