Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

19 direkta bibelord som tydligt säger att Jesus är Gud

Christer Åberg
2022-09-26 00:51

Bibelord

/bild/jesus-ar-gud-1664146085.jpg

1

Joh 1:1 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.

2

Joh 1:14 Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har av Fadern, full av nåd och sanning.

3

Joh 1:18 Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd.

4

1Joh 5:7 Ty tre är de som vittnar i himlen: Fadern, Ordet och den Helige Ande, och dessa tre är ett.

5

Joh 5:18 Därför sökte judarna ännu mer efter att döda honom, eftersom han inte bara bröt sabbaten, utan också sa att Gud var hans Fader och gjorde sig själv lik Gud

6

Joh 10:30 Jag och Fadern är ett. 31 Då tog judarna på nytt upp stenar för att stena honom. 32Jesus svarade dem: Jag har låtit er se många goda gärningar från min Fader. För vilken av dessa gärningar stenar ni mig?   33 Judarna svarade honom och sa: Vi stenar dig inte för någon god gärning, utan för hädelse, och därför att du som är en människa gör dig själv till Gud.

7

Joh. 14:9 Jesus sa till honom: Så lång tid har jag varit hos er, och du känner mig inte, Filippus? Den som har sett mig, han har sett Fadern, så hur kan du då säga: Låt oss se Fadern?

8

Fil 2:5 Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, 6 vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud,  7 utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor.  8 Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. 9 Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, 10 för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, 11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

9

1 Joh 5:20 Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

10

Rom 9:5 De har fäderna, och från dem har Kristus kommit som människa, han som är över allting, Gud, prisad i evighet, amen.

11

Tit 2:13 ...medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

12

2 Petr 1:1 Från Simeon Petrus, Jesu Kristi tjänare och apostel, till dem som genom rättfärdigheten från vår Gud och Frälsare Jesus Kristus.

13

Joh 20:28 Och Tomas svarade och sa till honom: Min Herre och min Gud! 29 Jesus sa till honom: Eftersom du har sett mig, Tomas, tror du. Saliga är de som inte ser och ändå tror.

14

Apg 20:28 Ge därför akt på er själva och på hela den hjord som den Helige Ande har satt er som ledare över, till att vara herdar för Guds församling som han har köpt med sitt eget blod.

15

Hebr 1:8 Men till Sonen säger han: Gud, din tron varar från evighet till evighet, ditt rikes spira är rättvisans spira.

16

1 Tim 3:16 Och erkänt stor är gudaktighetens hemlighet: Gud blev uppenbarad i köttet, rättfärdigad i Anden, sedd av änglarna, predikad bland hedningarna, trodd i världen, upptagen i härlighet.

17

Jes 9:6 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.

18

Matt 1:23 Se, jungfrun ska bli havande och föda en Son, och de ska ge honom namnet Emmanuel, vilket betyder: Gud med oss.

19

Joh 8:24 Därför sa jag till er att ni ska dö i era synder. För om ni inte tror, att Jag Är, ska ni dö i era synder.

Christer Åberg

#Jesus #Bibeln #Guds Son #Jesus är Gud

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-15 23:46
Är stressad för att bilen ska "strejka" imorgon också. Det är väldigt viktigt att detta inte händer. Hjälp i bön tas tacksamt emot. Jesus, jag ber att allt går bra imorgon tisdag

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn

Jesus blev räknad bland brottslingar - så långt sträcker sig Jesu kärlek - Christer Åbergs påskpredikan


Senaste kommentaren

Christer Åberg - 14/04-24 09:03
@Lars-goran Marklund Tack!

Skrevs i Jag fyller år den 23 april 2024


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM