Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Är du på väg till himlen?

David Billström
2023-04-03 08:18

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/stege-1680471056.jpg

Jesus förklarade för människorna redan för tvåtusen år sedan när han vandrade på jorden, om människornas två helt olika slutdestinationer. 

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Jesus Kristus är Guds Son. Han led, dog på korset och uppstod på den tredje dagen och lever i all evighet. 

Jesus dog för vår synds skull. Han hade aldrig syndat och kunde därför ta vårt syndastraff på sig, så att Gud på laglig grund ska kunna ge nåd och förlåtelse till oss människor. 

Jesus har i ofattbart djup kärlek, bevisad genom hans lidande för oss, räckt ut sin hjälpande hand till mänskligheten. Han längtar efter vårt gensvar. 

Hur många det är som idag har vänt om till Jesus, tror på honom och följer honom i sitt dagliga liv, det vet såklart bara Gud. 

Bibeln talar tydligt om att den kristna tron är personlig men också något som man kan märka från dess utövare. 

Hur många personer har du i din skola, på din arbetsplats eller i ditt bostadsområde idag, som inte bara säger sig tro på Jesus av hela sitt hjärta utan också lever ett liv i Jesu efterföljd? 

I dagens sekulariserade samhälle så är föraktet och förnekandet av Gud utbrett. Människor vill gå sin egen väg och göra precis som man vill. 

Att lyssna till Bibelns råd och hur man blir försonad med Gud fnyser man åt. Hur tror man då att man ska kunna komma till himlen när man dör? 

I himlen är det rent, heligt och härligt. Fullt av heliga änglar, människosjälar som följt Jesu väg och Faderns, Sonens och den Helige Andes närvaro som genomsyrar alla. 

Kommer man inte till himlen efter döden, så finns det bara en annan plats. Helvetet. 

Helvetet är ett evigt plågoställe som är berett för djävulen och de onda andarna. Men det är också platsen där människor hamnar som inte blivit försonade med Gud under jordelivet. 

Där är mörker, gråt och tandagnisslan, plåga och evig eld. Mycket otäckt, men verkligt. 

”Också ni var döda genom överträdelser och synder, i vilka ni förut vandrade efter denna världens sätt, efter fursten över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens barn. Bland dem levde också vi alla förut i vårt kötts begärelser och gjorde vad köttet och sinnet ville, och vi var av naturen vredens barn liksom de andra. Men Gud som är rik på barmhärtighet, har för den stora kärleks skull, varmed han har älskat oss, gjort även oss, som var döda genom synderna, levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.” Ef. 2:1-5

Följer du Jesus eller världens ande idag? Är du på väg till himlen eller helvetet? 

Gud vill att varje människa blir räddad inför evigheten och han väntar på att kunna visa sin nåd och ge förlåtelse.

 Men människan måste personligen vända om till Gud och sätta sin tro till Jesus. Då blir man försonad med Gud och kan börja leva ut det kristna livet dagligen genom att läsa och praktisera Bibeln. 

Vänd dig bort från synden, till Jesus. Han blev frestad i allt utan att falla för frestelserna och vet hur vi känner det när vi frestas av synden. 

Jesus är mäktiga att lösa oss från syndens skuld och makt. Ropa på Jesus från ditt hjärta och bli idag hans efterföljare. Gud vill ha din gemenskap redan nu här på jorden och sedan i all evighet, i himlen. 

Gud välsigne dig.

David Billström

#Himlen #Frälst #David Billström #Evangelisation

Dela:

4 kommentarer

Andy Svensson - 03/04-23 09:11
Idag är frälsnings dag vänta inte !


SH - 03/04-23 23:24
Tack David, klarspråk är din förkunnelse, alltså att det bara är två utgångar.
Det är mera tyst om det från predikstolarna idag. Så många tror liksom på en tredje, mittenväg, men det finns inte. Det är mycket allvarligt, våra kända pingstförkunnare tiger också om detta. Vet att det annorlunda förr. Hur har det
kunnat bli så här snett??


Lars-goran Marklund - 04/04-23 04:27
Fly från synd som jag gjort 👍. En människa kan ej göra allting, men nånting som behagar 💖Jesus 💫💥. Man ska ha begär till det Goda som är 💖 Jesus Kristus. Hoppas att jag gör det.


David Billström - 04/04-23 20:17
SH -
Ja, det är mycket allvarligt och även sorgligt att vi håller inne med sanningen. Om det kristna livet bara är en intressant livsåskådning som kan ge lite sinnesro, ja då behöver man inte bry sig så mycket att sprida budskapet. Men nu handlar det om så mycket mer - människosjälarnas eviga vistelse i antingen himlen eller helvetet.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 07:15. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM