Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Bevis på Guds existens och kärlek

David Billström
2021-05-17 22:54

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Bevis på Guds existens och kärlek

Bild: Världen idag.

Att universum, jorden, naturen, djuren och människorna både existerar och fungerar, det är tydliga och uppenbara bevis som vi kan se klart och därför förstå att Gud, Skaparen, finns.


Bevis att Gud finns


"För det som kan förstås om Gud är uppenbart bland dem, för Gud har uppenbarat det för dem. För hans osynliga väsen, hans eviga makt och Gudom kan förstås ända från världens skapelse och kan ses klart genom det som är skapat, så de är utan ursäkt." Rom. 1:19-20


Att universum, jorden, naturen, djuren och människorna både existerar och fungerar, det är tydliga och uppenbara bevis som vi kan se klart och därför förstå att Gud, Skaparen, finns. Människan är skapad till Guds avbild och är tänkt att leva i gemenskap med Gud.


Syndens allvar


Men, redan i begynnelsen så valde människan att gå sin egen väg, bort från Gud och Guds vägar. Synden bröt gemenskapen mellan Gud och människa.


"För alla har syndat och saknar härligheten från Gud," Rom. 3:23

Alla människor har syndat mot Gud i tanke, ord, handling och även genom att vi inte gjort det vi borde ha gjort. Om vi dör med våra synder ouppklarade inför Gud, så kan vi inte komma till himlen utan får då ta konsekvenserna för våra synder, i helvetet. Ingen människa vill komma dit och Gud vill inte heller att någon enda människa kommer dit.


Guds kärlek bevisad


Gud har i sin kärlek ordnat en lösning för oss, men den hade ett oerhört högt pris.


"Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder." 1 Joh. 4:10

Jesus Kristus, Guds Son, var helt syndfri. Av fri vilja tog han straffet på sig för våra synder genom att han led och dog på korset. Det var därför han kom hit till jorden. Guds vrede och straff över synden föll på hans älskade Son när han hängde och dog på korset. 


På tredje dagen uppstod Jesus från de döda och han har vunnit seger över död, synd, förbannelse och djävulen för oss människor. Genom Jesus så finns det nu försoning tillgänglig mellan Gud och människa. Genom att Jesus dog och uppstod för oss så finns det nu nåd och förlåtelse att få. 


Gensvara idag


Idag kan du bli försonad med Gud och bli ett Guds barn. Du kan börja lära känna Gud och han vill vara din bästa vän och du kan få en trygghet i ditt hjärta om att du kommer till himlen när du dör.


"Därför har Gud haft överseende med okunnighetens tider, men nu förkunnar han att alla människor överallt ska omvända sig." Apg. 17:30

"Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." Joh. 3:16

Gensvara idag genom att i ditt hjärta vara villig, att med Guds hjälp förändra dig i din livsstil allteftersom du mognar som kristen. Sätt ditt hjärtas tro och förtröstan till Jesus och lita på att det som han har gjort för dig genom sin död och uppståndelse är tillräckligt.


"För var och en som åkallar Herrens namn (Jesus) ska bli frälst." Rom. 10:13

Säg till Jesus att du nu vill bli försonad med Gud och ta emot nåd och förlåtelse för dina synder.


Vandra vidare med Gud


Läs Bibeln och låt den vägleda och styrka dig. Du kan be och tacka Gud och veta att han hör dig och älskar dig. Ta gärna kontakt med andra kristna och försök hitta en lokal kyrka där du kan träffa andra troende.


"Jag är övertygad om detta, att han som har börjat ett gott verk i er ska fullborda det..." Fil. 1:6

Genom din tro på Jesus, så har Gud nu börjat ett gott verk i ditt hjärta och han sviker aldrig. Vandra vidare tillsammans med Gud.


Nåd vare med dig och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.

David Billström

#Bevis #David Billström

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 08:27. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM