Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Bli inte lurad av papegojorna

David Billström
2023-12-18 18:28

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Papegojor.

Papegojor.

Så bli inte lurad av alla dessa “papegojor” som hela tiden repeterar djävulens lögner, att Bibeln inte är Guds ord och att Jesus inte är Guds Son. Allting står och faller med detta. 

”Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?” 1 Mos. 3:1

Bibeln består av det Gamla Testamentet (GT) och det Nya Testamentet (NT). Det första man kan läsa om djävulen i GT är att han ifrågasätter vad Gud sagt. 

Djävulen är en bedragare

Djävulen är listig och han gör på samma sätt fortfarande. Han är en lögnare och bedragare och han ifrågasätter, förvränger och vill underminera Guds ord, Bibeln. 

Bibeln är skriven av flera olika människor under en längre tidsrymd och sedan ihopsatt till en bok. De som skrivit Bibeln var inspirerade av Guds Ande. Bibeln är en andlig och levande bok, utandad av Gud.

Djävulen förvränger Bibeln

Bibeln har i alla tider varit attackerad men den är en fullt tillförlitlig bok. Mängder av profetior har redan gått i uppfyllelse och en del profetior är på väg att bli uppfyllda. Den är en gåva från Gud till oss människor, mer värd än något denna värld kan erbjuda. Djävulen vet det och därför förtalar och förvränger han ständigt Bibeln.

Ifrågasätter Jesu identitet

Det första man kan läsa om djävulen i Nya Testamentet är att han ifrågasätter och provocerar Jesu identitet.

”Då blev Jesus förd av Anden ut i öknen, för att frestas av djävulen. Och när han hade fastat i fyrtio dagar och fyrtio nätter, blev han sedan hungrig. Och frestaren kom fram till honom och sa: Om du är Guds Son, så befall att dessa stenar blir bröd.” Matt. 4:1-3

De falska religionerna kan ha många likheter med Bibeln, men när det kommer till Jesu identitet så brukar det avvika från Bibeln.

Jesus är Guds Son och Gud uppenbarad i köttet (1 Tim. 3:16). Jesus var syndfri och kunde därför ta vårt syndastraff för att friköpa oss människor. 

Två förbund

Vi lever nu i Nya Testamentets tidsålder men läser och kan lära oss av det Gamla Testamentet också. Men det är viktigt att förstå att det är två helt olika förbund så man inte blandar ihop dem. 

NT är ett mycket bättre förbund med bättre löften, men det ingicks med ett mycket högre pris än GT. 

I GT så utgöts blod från djur, men i NT så var det det fläckfria och oskyldiga blodet från Guds Son som lade grunden.

Bli inte lurad av papegojorna

Så bli inte lurad av alla dessa “papegojor” som hela tiden repeterar djävulens lögner, att Bibeln inte är Guds ord och att Jesus inte är Guds Son. Allting står och faller med detta. 

Lyd och tro på Bibeln och den kommer bevisa sig själv vara sann för dig. Lyd och tro på Guds Son, Jesus, och han kommer bevisa för dig att han verkligen är den Bibeln säger att han är.

David Billström

#Läsarmejl #Papegoja #Djävulen #Bibeln

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 19/12-23 02:49
Att avstå från synd är svårt men det är bra. Öppna ögonen och hjärtat för Herren är sanningen. ❤️Guds ord ska flöda till hans barn. Den smala vägen ska man gå.
"(Ha lust till det goda") är 💖Jesus undervisningen 💥👍❤️
Bra 💥👍❤️


Ann Cristin - 19/12-23 17:34
Så sant David, så sant!

Läser just nu "Det står skrivet" Bibeltro kontra bibelkritik av Anders Gerdmar. En helt underbar bok om man är bibeltroende och orkar läsa vetenskapliga resonemang. Man blir bara djupare bibeltroende då man läser den. Och klockrena avslöjanden hur många forskare bygger sina teser på lösa grunder mm mm.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det onsdagen den 19 juni 2024, vecka 25 och klockan är 07:24. Germund och Görel har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-18 19:12
Be gärna för Linda som har fått besked om att hon har överaktivt immunförsvar och de vill behandla henne med immundämpande vacciner. Det känner inte Linda hon vill direkt. Vi ber för henne ♥

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM