Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Från kyla till värme

Andy Svensson
2023-11-25 20:54

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Kyla och värme.

Det råder en kyla mellan Ryssland och västvärlden. Nu har vi även Israel och Hamas-kriget. Vi minns den 7 oktober, samma dag som diktatorn Putin fyllde 71 år och Hamas gick till anfall mot Israel.

Guds välsignelse och frid. Idag är det kallt, och nu känner vi verkligen av vintern. När det är kallt tar vi fram våra vinterjackor, mössor och vantar. De riktigt kalla tar till och med på sig långkalsonger, skämt åsido.

Så skönt det är med en öppen brasa, tända ljus och en varm kopp te i soffan när kylan tränger sig på. Men det finns en fruktansvärd kyla som vi ser i vår värld.

Jag tänker på kriget i Ukraina som vi har hört om i media. Det råder en kyla mellan Ryssland och västvärlden. Nu har vi även Israel och Hamas-kriget. Vi minns den 7 oktober, samma dag som diktatorn Putin fyllde 71 år och Hamas gick till anfall mot Israel.

Kylan visade sig när Hamas iskallt avrättade hundratals människor på en musikfestival nära Gaza. Man tog också hundratals som gisslan. Det är kallt i vår värld, eller hur?

Men jag ser att kylan har trängt sig in bland Guds folk också. En kyla där man inte ser den svage och lidande som gråter i ensamhet.

Var är värmen i Sverige? Människor fryser i vårt land, deras själar behöver Guds värme från kristna vars hjärtan brinner av kärlekens eld. Vi behöver uppleva värme som smälter det frusna.

Gud är kärlek, på samma sätt som vinter är kyla. Kylan karakteriserar vintern, men den innefattar också halka, slalom, is, stormar, pulkaåkning, snö, slask, osv.

På samma sätt karakteriserar kärlek främst Gud, men Gud är också rättfärdighet, makt, kunskap, vishet, evighet, allsmäktighet, trofasthet, osv.

Och främst av allt - Gud är inte bara en eller flera egenskaper, utan ett personligt väsen med en vilja, en plan och ett mål med skapelsen och med oss människor. Det står i Bibeln att Gud sände sitt ord och smälte det frusna.

Ärligt talat, hur är det i ditt liv? Är du varm i hjärtat, eller har kylan trängt sig in? Kylighet är inte andens frukt, men jag ser att kylighetens anda har några kristna tyvärr släppt in.

Må Herrens ord idag smälta det frusna hjärtat så att det brinner igen. Halleluja!

"Han kastar sitt hagel som smulor. Vem kan uthärda hans köld? Han sänder sitt ord, och det frusna smälter. Han låter sin vind blåsa, och vattnen strömmar." Psaltaren 147:17-18.

Andy Svensson

#Andy Svensson #Kyla #Israel #Gaza #Vinter #Tiden #Världen

Dela:

8 kommentarer

Lars-goran Marklund - 26/11-23 02:30
Värmen ger ❤️Gud när det blåser kallt i ens liv. "(Snålheten bedrar visheten") det är👍💖 Jesus Kristus. (Härda ut och Tro) det är vägen som Herren undervisade om. Läs Bibeln där finns svaret 👍💥💖.
Bra 💥👍💖


Andy Svensson - 29/11-23 06:35
”Han sänder ut sitt ord och låter det frusna (ordagrant: dem) smälta (töa bort). Han låter sin vind (Ande, andedräkt) blåsa [han andas ut] – [och] vattnet (vattnen) strömmar.”
‭‭Psaltaren‬ ‭147‬:‭18‬ ‭


Israelvänlig - 01/12-23 14:29
Profetiska nyheter 1/12 från i förmiddags!
https://youtu.be/_5YDtEiFgVI?si=Y8vJ6AI8-MJ54BmI
Brasilien rustar upp! Ryssland förser Iran med en stor vapenleverans vilket innebär att Ryssland indirekt har gått i krig mot Israel! Om Trump vinner valet nästa höst lämnar USA Nato!Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮


Andy Svensson - 01/12-23 18:40
Israel och det judiska folket ligger mig varmt om hjärtat. Jag brukar säga som så om man inte älskar Israel och det judiska folket kan man då kalla sig troende? När jag blev frälst så fick jag kärlek till Israel och judarna. Israelvänlig vi ber för Israel och judarna tack för din kärlek tack för din kommentar.


Israelvänlig - 01/12-23 23:07
Tack för din fina kommentar Andy och tack för ditt inlägg 29/11!😊 Ja! När jag blev frälst så fick jag också en stark kärlek till Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤ Jesus säger också att frälsningen kommer från judarna!🙏 Snart kommer Han återkomma till Oljeberget för att upprätta sitt frids oc


Israelvänlig - 02/12-23 16:58
Allt kom inte med i mitt senaste inlägg! Snart kommer Han återkomma till Oljeberget för att upprätta sitt frids och tusenårsrike!🙏🙏🙏

Guds frid!🙏


Israelvänlig - 05/12-23 17:19
Video bönerapport Israel i krig! Dag 60!
https://youtu.be/ZcO46r-M9Wo?si=UWVs1tnORdV1WnF0
Fårnationer ställs nu mot getnationer! Avgörande läge i kriget! Be att Israel får fortsätta kriget och avsätta Hamas! Om Israel inte får fortsätta eller förlorar kriget kommer Hamas terrorism sprida sig över hela västvärlden!Fortsätt be för Israel!


Andy Svensson - 06/12-23 10:17
När jag läste det du skrivit Israelvänlig så kom Psaltaren 122 till mig . Jag är med i bönen 🙏


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-28 21:34
Tack Jesus för X som är snäll mot mig trots mina svårigheter. /psykiskt funktionshindrad.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 27/04-24 08:45
För människan är mycket omöjligt, men för 💥❤️Gud är inget omöjligt. Den enda man ska be till är:❤️Gud. Tro på💖Jesus måste alla göra för att bli räddade. Den helige 💥👍anden kan förvandla människan . Det ❤️Gud:kräver är ett ångerfyllt hjärta,bekänn dina synder T

Skrevs i Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM