Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Fyra bibliska bevis på att Jesus är Guds Son

Christer Åberg
2023-06-16 06:43

Undervisning

/bild/fyra-bevis-1686868308.jpg

Dessa fyra punkter - Jesu födelse, död på korset, uppståndelse och himmelsfärd - utgör grundläggande bibliska bevis som stärker tron på att Jesus är Guds Son och bekräftar hans gudomliga natur och uppdrag på jorden.

1. Jesu födelse

Matt 1:23 Se, jungfrun ska bli havande och föda en Son, och de ska ge honom namnet Emmanuel, vilket betyder: Gud med oss.
Luk 1:35 Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son.

Bibeln beskriver Jesu födelse som en unik händelse där Guds Son blev människa genom att födas av jungfru Maria. Detta bekräftas bland annat i Matteusevangeliet och Lukasevangeliet. 

Genom att bli människa visade Jesus på ett konkret sätt Guds omsorg om mänskligheten och det var ett avgörande steg i Guds frälsningsplan för att rädda mänskligheten från syndens konsekvenser.

2. Jesu död på korset

Matt. 27:54 Men när officeren och de som tillsammans med honom bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sa: Denne var verkligen Guds Son.

En central del av den bibliska läran är att Jesus dog på korset som en offergåva för människornas synder. Detta bevisas inte bara genom de bibliska berättelserna om hans korsfästelse i evangelierna, utan också genom profetior i Gamla testamentet som förutsade detta offer. 

Jesus död visar Guds kärlek och uppoffring för att ge människor möjligheten till förlåtelse och räddning. Genom att ta på sig våra synder visade Jesus att han var Guds Son som kom för att frälsa mänskligheten.

3. Jesu uppståndelse

Rom 1:4 och som med kraft är bevisad vara Guds Son enligt helighetens Ande, genom uppståndelsen från de döda, Jesus Kristus, vår Herre.

En av de mest avgörande händelserna i den kristna tron är Jesu uppståndelse från de döda. Enligt evangelierna dog Jesus på korset, begravdes och uppstod sedan på tredje dagen. 

Uppståndelsen bevisas genom ögonvittnesskildringar i Nya testamentet och genom att många människor mötte den uppståndne Jesus efter hans död. 

Jesu uppståndelse visar på hans övernaturliga makt och bekräftar hans gudomliga natur som Guds Son. Det är en central del av den kristna trons hopp om evigt liv och frälsning.

4. Jesu himmelsfärd

Mark 16:19 Därefter, sedan Herren hade talat till dem, togs han upp till himlen och satte sig på Guds högra sida.

Efter sin uppståndelse befann sig Jesus kvar på jorden under en tid och framträdde för sina lärjungar och andra personer för att undervisa och bekräfta sin uppståndelse. Men till slut, enligt Lukasevangeliet, fördes Jesus upp till himlen inför sina lärjungars ögon. 

Luk 24:51 Och det hände medan han välsignade dem, att han skildes från dem och lyftes upp till himlen.

Jesu himmelsfärd bekräftar hans gudomliga natur och visar på hans auktoritet och makt som Guds Son. Genom att återvända till himlen fullbordade Jesus sin uppdrag på jorden och intog sin plats vid Faderns högra sida, vilket betyder att han har all makt och myndighet över himmel och jord.

Dessa fyra punkter - Jesu födelse, död på korset, uppståndelse och himmelsfärd - utgör grundläggande bibliska bevis som stärker tron på att Jesus är Guds Son och bekräftar hans gudomliga natur och uppdrag på jorden.

Christer Åberg

#Bevis #Bibeln #Jesus #Guds Son #Herren #Korset #Uppståndelsen #Jesu födelse #Himmelsfärd

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 02/07-23 12:13
Tro undervisade 💖Jesus 👍om
och för Livets Herre är inget omöjligt.
Han är sanningen vägen och livet. Den enda som kan ge människor frid.
Alla som tror ska bli räddade det löftet gav 💖Jesus 👍
Bra 💥Christer 👍👍


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 07:14. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM