Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Höjd terrorhotnivå i Sverige på grund av ökad hotbild från våldsbejakande islamism

Christer Åberg
2023-08-17 15:40

Terrorism

/bild/terrorhot-1692279956.jpg

Säkerhetspolischefen har beslutat att höja terrorhotnivån från ett förhöjt hot till ett högt hot i Sverige. Detta beslut är baserat på en försämrad situation gällande attentatshot mot landet och bedömningen att detta hot kommer att vara närvarande under en längre tidsperiod.

Beslutet om att höja terrorhotnivån har tagits med hänsyn till en strategisk och långsiktig syn på situationen. Hotutvecklingen, där hot har riktats mot Sverige under en längre tid, har allvarliga konsekvenser för landets säkerhet.

Ökad hotbild

Den ökande hotbilden mot Sverige har inte en enskild händelse som utlösande faktor, utan är resultatet av en pågående hotutveckling över tid. Hotet från aktörer inom våldsbejakande islamism har ökat under året, och Sverige har gått från att vara ett legitimt mål för terrorattentat till att vara ett prioriterat mål för sådana attacker. Bedömningen är att detta hot kommer att kvarstå under en längre tid, vilket har lett till beslutet att ändra terrorhotnivån.

Från 3 till 4

Terrorhotnivån har höjts från en förhöjd nivå (3) till en hög nivå (4) på en skala med fem grader. Denna höjning av hotnivån fungerar som en signal till alla samhällsaktörer om vikten av att fortsätta arbeta med åtgärder för att minska risken för terrorattentat.

Det är nu viktigt för myndigheter och andra samhällsaktörer att vidta förebyggande åtgärder för att minska hotet om terrorattentat i Sverige. Säkerhetspolischefen betonar att detta arbete måste vara uthålligt och pågående för att skapa ett säkrare Sverige.

Terrorhotnivån i Sverige grundar sig på strategiska bedömningar av aktörers intentioner och kapacitet att genomföra terrorattentat. Säkerhetspolischefen fattar beslut om terrorhotnivån baserat på en samlad bedömning av information, där Nationellt center för terrorhotbedömning (NCT) är en av de underliggande källorna.

Fem nivåer

Det är värt att notera att terrorhotnivån har varit förhöjd sedan hösten 2010 (nivå 3) och även nådde en hög nivå under en kort period mellan november 2015 och mars 2016 (nivå 4). Hotnivåskalan består av fem nivåer: Inget identifierat hot (1), Begränsat hot (2), Förhöjt hot (3), Högt hot (4), och Mycket högt hot (5).

Be för människorna i Sverige: och vinn dem för Jesus Kristus

Nu är det viktigt att vi ber för människorna i Sverige. Be till Gud att Han ska öppna människors hjärtan så att de kan ta emot Jesus och bli frälsta. För att de ska komma till tro på Jesus behöver vi berätta för dem om Honom. Så be för dem och för att vinna dem för Jesus Kristus. Jesus är den ende som kan frälsa och rädda.

Och du, min vän, som läser detta och ännu inte har tagit emot Jesus och blivit frälst, ta emot Honom nu. Då kommer du att vara frälst för evigheten och trygg oavsett vad som händer.

Höjning av terrorhotnivån till högt hot - Säkerhetspolisen

Christer Åberg

#Islam #Terrorism #Säpo #Hotnivån

Dela:

4 kommentarer

Samuel - 17/08-23 17:04
Vi alla behöver Herrens frälsning, inte religioner.


Lars-goran Marklund - 17/08-23 21:55
Sverige har retat upp alla muslimer så det är inte konstigt att terrorhotet har ökat mot vårt land. Riksdagen kan ej stfta en lag mot att: Nasister får vädra sitt hat bränna heliga skrifter osv. I Sverige har vi åsiktsfrihet. ❤️Gud välsigna detta land.
Läsvärt 👍Christer 👍👍


Anton - 18/08-23 09:01
satan är ett lejon utan tänder. Han ryter och hotar genom människor men det är bara ryt. hans tid rinnner ut och snart får han möta det riktiga lejonet från juda, Jesus. Som har all makt i himlen och på jorden. Stå ut församlingen, be ständigt som Paulus skriver. Snart är Jesus här, snart! Marana ta


Utkastad på tippen - 19/08-23 08:27
Satan har ju hittat på alla religioner. Endast en levande tro på Jesus Kristus kan rädda. Det är tydligt i bibeln att det handlar om hjärtats förvandling, pånyttfödelse. Jag sa till Gud: Jag vet att du finns, ta itu med mig och rädda mig. Han räddade mig och helade mig. Du blir räddad om du vill.
Apg.26:20 här läser vi om verklig tro.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 07:11. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM