Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jämförelse mellan Koranen och Bibeln: Tro, Rening och Budskapet om Jesus

Christer Åberg
2023-08-23 14:15

Islam

/bild/bibeln-koranen-1692792399.jpg

För en muslim är själva boken Koranen helig, medan för en kristen är det innehållet i Bibeln som utgör Guds eviga och oföränderliga ord. Därför kan Bibeln översättas till andra språk och ändå förbli en Bibel, medan Koranen inte längre anses vara en Koran om den översätts.

Visste du att enligt islam är det inte tillåtet att hantera Koranen hur som helst för att undvika att orena den? Det är exempelvis inte tillåtet att röra den om man inte har tvättat sig, haft sex, haft sexuella drömmar, fött barn eller har mens. 

Detta är annorlunda jämfört med Bibeln, där Guds Ord renar människan och inte kan orenas. 

Joh 15:3 Ni är redan nu rena på grund av det ord som jag [Jesus] har talat till er.

Koranbränningar

Koranen räknas som ogiltig i översättning; den måste vara skriven på arabiska. Intressant nog har de flesta koranbränningar i Sverige involverat översättningar. Så när media eller muslimska representanter påstår att Koranen bränts, är det faktiskt inte helt sant. 

Dessutom är det inte tillåtet att ge en arabisk Koran till en icke-muslim eftersom denne anses vara "oren", medan en översättning kan ges.

Dessa regler och mycket mer kan du läsa om i Quran Academy, så det är alltså inget som jag har hittat på.

Förresten, en muslim får bränna en Koran om den är sliten enligt de tidigare nämnda reglerna.

Reningsceremonier

Det var inte så länge sedan jag fick veta att islam har många reningsceremonier. Men enligt Bibeln kan inga reningsceremonier göra dig ren. I Bibeln är det endast genom Jesus Kristus, Guds Sons blod, som du kan bli fullständigt ren från all synd. 

1 Joh. 1:7 Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi, hans Sons, blod renar oss från all synd.

Genom tron på Jesus blir du frälst och räddad. Alla dessa reningsceremonier och religiös träldom kan inte åstadkomma detta. Det är därför människor behöver Jesus. Han, och ingen annan, kan frälsa.

Koranen och Bibeln

Koranen måste, enligt islam, placeras överst i bokhyllan för att undvika att andra böcker hamnar över den. I himlen betraktas den ursprungliga Koranen som evig och oföränderlig, inte skapad. Detta kan naturligtvis skapa problem eftersom det skulle sätta Koranen på samma nivå som Allah och göra den gudomlig.

Enligt islam delar inte Allah sina egenskaper och attribut med något eller någon annan. Om Koranen är evig, så har den ett av Allahs attribut. Då tror också muslimer på två eviga entiteter, Allah och Koranen.

För en muslim är själva boken helig, medan för en kristen är det innehållet i Bibeln som utgör Guds eviga och oföränderliga ord. Därför kan Bibeln översättas till andra språk och ändå förbli en Bibel, medan Koranen inte längre anses vara en Koran om den översätts.

Bibelns sista bok, Johannes Uppenbarelsebok, skrevs år 90. Första Mosebok, som är den första boken i Bibeln, skrevs cirka år 1400 före Kristus. Så alla 66 böcker i Bibeln skrevs färdigt under en period av cirka 1500 år. Koranen skrevs ungefär 500 år efter Bibeln, på 600-talet.

På många punkter stämmer den inte överens med Bibeln, och den går faktiskt emot det som Bibeln säger om Jesus Kristus som Guds Son, eftersom Koranen förnekar att Jesus är Guds Son. Så om Koranen inte stämmer överens med Bibeln, som skrevs färdigt 500 år tidigare, innebär inte det att Bibeln har ändrats. Istället är det Koranen som helt enkelt inte överensstämmer med Bibeln, eftersom den har försökt förändra de bibliska sanningarna, särskilt när det gäller Jesus Kristus.

Du behöver Jesus

Min vän, du behöver Jesus! Har du tagit emot honom? Är du frälst? Om du ännu inte har tagit emot Jesus, den bibliske Jesus, gör det nu så blir du frälst!

Christer Åberg

#Bibeln #Koranen #Islam #Kristen tro #Frälsning #Rening

Dela:

2 kommentarer

Svensson - 24/08-23 06:06
Det är en villolära. Som sagt det är inte religioner man behöver, utan det är Jesus. Blir bara krångel med olika riktningar och osämja. Håll det enkelt och bekänn Jesus i bönens makt.


Elisabet 2 - 25/08-23 15:43
Inom Islam frälser du dig själv genom gärningar.På domens dag vägs dina goda och onda gärningar på våg.En god gärning tar bort 10 onda. en ängel sittar på var axel o skriver ner dina goda resektive dina onda.Men trots om dina goda gärningar väger mer så finns ingen garant att Allah släpper in dig i paradiset.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 07:31. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM