Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

Holger Nilsson
2024-04-25 19:29

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Konspirationsteorier får inte styra oss kristna

Det behövs utfärdas en stor varning för konspirationsteorier som nu florerar, inte minst på nätet och i sociala medier.

Konspirationsteorier får inte styra oss kristna (varldenidag.se)

Så är budskapet här i Världen idag: ”Vi har fått ett växande problem i vår tid, nämligen alla de konspirationsteorier som numera florerar i allt större omfattning. Det sker nu en spridning av dessa på ett sätt som aldrig tidigare.

Detta kan tillskrivas alla de olika sociala medier som nu finns, i princip, i varje persons hand.

Forum för levande historia beskriver fenomenet enkelt som ”... en obevisad teori om att det pågår en konspiration.”

Vidare skriver man: ”En konspirationsteori är just en teori. Den är inte bevisad enligt det moderna samhällets principer för vad som betraktas som sant. I stället bygger den på en helt annan argumentationslogik. Indicier görs till bevis. Officiella förklaringar sägs motbevisade genom att man hittar på eller överdriver motsägelsefulla detaljer. Ibland påstås att något är sant eftersom vi inte vet säkert om det är falskt.”

Det senare visar på svårigheten att bemöta konspirationsteorier. Genom att påstå något, hur orimligt det än kan vara, kan man alltså hävda att det kan vara sant.

Det är lockande för många att tro sig veta mer än vad allmänheten känner till. På sociala medier finns alltid människor vars åsikter ligger i linje med ens egna. På så sätt tillhör man en grupp som har upptäckt och förstår vad många andra inte är medvetna om.

En annan aspekt som utgör en stor del är att tro att myndigheter och regeringar har gått samman för att dölja det som konspirationsteoretikerna hävdar att de vet om.

Det blir ännu mer lockande, och man vill bidra till att avslöja det som man anser vara ”sanningen” men som egentligen är dess motsats, lögn.

Det allvarliga med dessa konspirationsteorier är att det är näst intill omöjligt att hindra deras spridning, vilket sker både med rekordfart och i en omfattning som aldrig tidigare skådats i historien. Ju fler som dras in i detta, desto mer verkar det vara sant, eftersom så många tror på det.

Det är det som är det farliga; att upprepningar och spridning av det som inte är sant blir, som någon har sagt: ”En lögn som sägs en gång förblir en lögn, men en lögn som sägs tusen gånger blir till sanning.”

Det är lockande för många att tro sig veta mer än vad allmänheten känner till.

Det som påtalas i denna artikel – vilket är ett allt större växande problem – blir allt svårare att hantera. Det behövs motkrafter. Man hoppas att kristna skulle vara dessa motkrafter, men tyvärr har alltför många även i de kristna kretsarna dragits in i konspirationernas värld.

Ju mer man lever i den världen, desto större blir risken att man förstör sitt sinne och lever i en förljugen värld. Men det måste finnas en möjlighet att också på detta område ”avgiftas”.

Vägen och lösningen här är att stänga av de kanaler som ägnar sig åt konspirationer och börja betrakta världen sådan den är.

Det är klart att det inte är helt lätt att ödmjuka sig och vända sig bort från de olika konspirationsteorier man har framhållit, men med ett ärligt sökande efter sanningen och mycket ödmjukhet så är det fullt möjligt.

Sanningen ska vara alla kristnas riktmärke, inte obefogade konspirationsteorier. Och må det inte vara så med någon troende, som det sägs i detta bibelord: ”De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.” (2 Tim 4:4). - Holger Nilsson

Du som ägnar tid åt konspirationsteorier som inte leder någonstans – det är dags att sluta med detta. Det är osunt att hålla på med det som aldrig leder till bevis, eftersom sådana inte existerar. Det är tidsfördröjning som kunde användas i Guds rike. Du som har sysslat med detta, be om ödmjukhet, för det behövs, så att du kan lämna konspirationsteoriernas värld – för det är en särskild värld, en bottenlös värld utan slut, som leder bort från sanningen och sundheten.

Holger Nilsson

#Holger Nilsson #Konspirationsteorier #Världen idag

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 27/04-24 08:45
För människan är mycket omöjligt, men för 💥❤️Gud är inget omöjligt.
Den enda man ska be till är:❤️Gud.
Tro på💖Jesus måste alla göra för att bli räddade. Den helige 💥👍anden kan förvandla människan . Det ❤️Gud:kräver är ett ångerfyllt hjärta,bekänn dina synder T


Lars-goran Marklund - 30/04-24 03:15
Förlåt och 💖Jesus 👍 hjälper dig .
(Han som är)❤️Gud ger dig frid.
Mirakelnas tid är ej förbi. Lev nu inte då. Gode ❤️Gud välsigna alla bedjare.
Läs bibeln och bli vis 💥💥💥
Bra ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-05 10:09
Bw om Jesu Kristi blods beskydd i en viktig sak, ett beslut med positivt besked bwhövs akut för att kunna hjälpa mig i en svår sak. Amem

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden


Senaste kommentaren

Z - 05/05-24 02:54
Nice energi!

Skrevs i Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM