Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Koranbränningar och religionskritik: En komplex problematik i världen

Christer Åberg
2023-07-28 11:05

Islam

/bild/koranbranningar-1690534790.jpg

Bild: Aftonbladet.

En längre tid har koranbränningarna i Stockholm uppmärksammats av vanliga medier och sociala medier. Jag misstänker att en av orsakerna till att reaktionerna har blivit så starka i den muslimska världen är att västerländsk media har blåst upp dem, trots att det kanske inte har varit så många människor på plats när bränningarna skedde - om det alls skedde. 

Den senaste "koranbränningen" som har upprört många brändes aldrig! Och den näst senaste i Sverige brändes bara några sidor ur koranen, vilket resulterade i att den svenska ambassaden i Irak tändes eld av ett organiserat upplopp från muslimskt håll, så att den svenska personalen fick fly hals över huvudet till Sverige.

Varför fördöms inte mord på kristna?

I svensk media fördöms nu koranbrännarna (även om de inte alltid har bränt koranen) och det krävs i princip ett förbud. Men vad sägs om förföljelsen mot kristna i muslimska länder? Där mördas och våldtas kristna, och de tvingas fly för sina liv. Bara i Nigeria dödade muslimer 5 014 personer för deras kristna tro under förra året, vilket utgjorde 89 procent av antalet fall i världen. Varför fördöms inte detta lika högt i till exempel svensk media?

Och detta sker inte bara i några enstaka händelser av några få individer, som koranbrännarna (om de nu har bränt någon koran) eller till och med inte ens varit på plats när våldsamma upplopp skulle ske. Till exempel var den dansk-svenske koranbrännaren Paludan ibland inte på plats när våldsamma upplopp ägde rum i Sverige under de så kallade "påskupploppen" förra året.

Mina vänner, att säga att det var "påskupplopp" är att förvränga sanningen. Det var inga påskupplopp. Det var ramadanupplopp eftersom det skedde under islams ramadanfasta. Det förekommer sådana upplopp under ramadan, till exempel i Israel, för då tror en del muslimer att de kommer närmare Allah.

Vad det egentligen handlar om

Jag undrar om det egentligen handlar om att man inte får bränna koranen. Istället tror jag att det faktiskt handlar om att man inte får kritisera religionen islam. Man vill till exempel stifta lagar (läs sharialagar) mot att kritisera islam. Det vore förödande om sådana lagar stiftas i väst. Då kommer det muslimska islamistiska inflytandet ta mer och mer över våra västerländska demokratier.

Och nu har vi dessutom tydligt sett i svensk media att man inte får tala sanning om islam. Vilket vi har sett då en politiker i en tweet bland annat har sagt att Muhammed var en krigsherre. Nu kräver en del människor denna politikers avgång. Vad är det för en tid och samhälle vi har hamnat i när vi inte får tala sanning? Vi ska tydligen säga att kejsaren har fina kläder, trots att han är avslöjad som spritt språngande naken. På tal om nakenheten i Bibeln, så är det en bild på synden.

Upprördheten i den muslimska världen är så stor över koranbränningarna (även om de ibland inte bränns) att 57 muslimska stater har kallat till ett extrainsatt webbmöte för att diskutera händelserna. Dessa 57 muslimska stater formulerade en vision år 1989 om att göra Afrika till världens första muslimska kontinent. Nu ser vi resultatet av detta i ett kraftigt ökat våld mot kristna i 32 av Afrikas 54 stater.

Lösningen

Hur löser man detta till synes gigantiska problem som jag har beskrivit här ovan? Löser man det med fler koranbränningar och fler ambassadbränningar? Löser man det med mer våld, hot och lögner? Självklart inte. Det enda sättet att lösa detta är att berätta om Jesus Kristus, så att människor kan ta emot honom och bli frälsta och räddade. Då kommer människor att få frid med Bibelns Gud och med varandra.

Jesus säger i Bibeln att Gud älskar världen så mycket att han sände sin enfödde Son. Det är om denna Son vi ska berätta för människorna. Gud älskar alla människor och han vill att alla ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Och den frälsningen och sanningen finns endast i Jesus Kristus, Guds Son. Det finns ingen annan som kan frälsa oss, och det finns ingen annan sanning eftersom Jesus är Sanningen.

Christer Åberg

#Islam #Koranen #Koranbränningar #Rasmus Paludan #Svenska ambassaden #Irak #Förföljelse

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 29/07-23 03:01
💖Jesus väg måste alla människor gå för att bli 🙂frälst. Han är sanningen vägen och livet. Den smala vägen ska man gå dvs avstå från synd då kommer 💥Herrens frid.
God artikel 👍Christer 👍👍


S.Svenbull - 29/07-23 06:54
Giv dem alla Jesus så löser sig resten


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det tisdagen den 23 juli 2024, vecka 30 och klockan är 13:17. Emma har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-23 08:35
Vill ha hjälp med förbön. Min kropp, det känns att något är fel. Vill ha hjälp med helande bön. Välsignelse till er Amen

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM