Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Kristna förföljs i Turkiet

Christer Åberg
2023-01-27 17:07

Förföljelsen

/bild/flaggbranning-1674835246.jpg

Bild: svt.se.

Kristna förföljs i Turkiet och det innan koranbränningen och Natoansökan.

Turkiet har blivit uppmärksammad nu i media i och med dess president Erdogans motvillighet att godkänna Sverige att gå med i försvarsalliansen Nato. Dessutom har den danske islamkritiken Rasmus Paludan bränt Koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Protester hördes från flera muslimska länder, där det också förekom uppmaningar om att bojkotta svenska varor. Bränningen av Koranen försvagade också Sveriges Nato-anbud, där Turkiet har nyckeln. Paludan säger att han tänker elda koranen så länge Erdogan blockerar svenskt Nato-medlemskap.

Planerade bränna Bibeln och Torah

På grund av Paludans koranbränning har muslimska män planerat att de ska bränna Bibeln  på Sergels torg och den judiska bibelskriften Torah utanför judiska ambassaden. En 34-årig man har nu dragit tillbaka ansökan till polisen men säger att han ska göra en senare ansökan.

Det blev kraftfulla protester från judiskt håll mot den planerade Torah-bränningen. I dagarna har också förintelsens minnesdag infallit och det gör ju det naturligtvis ännu känsligare. Uppgiften att den 34-årige mannen även planerade en bibelbränning  togs det lättare på och har inte skapat några kraftfulla protester.

Kristna förföljs i Turkiet

Religionsfriheten är inskriven i turkisk lag, men i praktiken står turkiska kristna inför en annan verklighet. 

Religiös nationalism är mycket stark och ökar trycket på kristna. Kristna anses inte vara fullvärdiga medborgare i det turkiska samhället. Eftersom religiös tillhörighet registreras med identitetskort, numera med elektroniska marker, är det lätt att diskriminera kristna arbetssökande.

De senaste åren har myndigheterna även förbjudit kristna utlänningar som har turkisk make eller barn att bosätta sig i landet. 

Även om konvertering från islam till kristendom inte är förbjuden enligt lag, möter människor som har konverterat från kristendomen påtryckningar från sina familjer och människor omkring dem att återvända till islam. 

World Watch List 2023

Trycket på kristna ökade något under rapporteringsperioden för World Watch List 2023. Särskilt på landsbygden råder en stor misstro mot kristna, vilket gör det svårt för kristna att vara offentliga och leder till motstånd från samhället.

Under det senaste året har kristna asylsökande och flyktingar, inklusive muslimska konvertiter från Iran, Afghanistan, Syrien och andra länder, mötts av mycket diskriminering och övergrepp.

Kvinnor som konverterar från islam till kristendomen är mest utsatta för förföljelse. Historiskt sett möter kristna grupper som de armeniska och assyriska/syriska kyrkorna förtryck och fientlighet i sydöstra Turkiet.

De flesta av dessa kristna bor inte längre i den region de kom ifrån, utan tvingas flytta till områden längre västerut för att undvika konflikten.

Låt oss frimodigt gå ut och berätta om Jesus och be för de förföljda kristna. Människor behöver Jesus Kristus. Utan honom finns det ingen frälsning.

Källa

Christer Åberg

#Nato #Sverige #Islam #Bibeln #Torah #Rasmus Paludan #Koranen #Förföljelse #Turkiet #Erdogan

Dela:

3 kommentarer

Lars-goran Marklund - 27/01-23 17:20
Jesus 😊sa":han var den första och den sista. Bibeln är Guds ord och hans liv bevisar att Jesus är Guds son.
Bra artikel 😀!


David Billström - 27/01-23 21:11
När Guds ord (evangelium) hade framgång och visade sin kraft i Apg.19 så brände de som tidigare utövat trolldom upp sina egna böcker för att de hade upplevt kraften i tron på Jesus. Att bränna upp andras böcker, bilar och byggnader är primitivt och visar bara att man själv inte har något bättre budskap och lösning att komma med.


Ingela - 28/01-23 10:12
På 70-talet gjorde peter halldorf ett bokbål i Linköping med böcker och skivor och uppmanade andra kristna att komma dit med sina böcker och skivor!
Men det är ju en annan sak!
Här är ju bara koranen och för att provocera!

Vi ber om att Gud ska använda detta för sitt rikes ära!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-02-22 17:15
Gud, hjälp mig!

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...

Väckelse eller krig

Muhammed tillbes dagligen i islam

Hur gammalt är det äldsta manuskriptet av Nya testamentet?

Bibeln säger tydligt att Jesus är Guds Son och Gud

Vilken är världens mest spridda bibelvers?

Jesus säger att han är Gud

Nästan varje hem i Gaza har tunnelschakt

Vad säger Bibeln om sig själv?

Du agar honom med riset...


Senaste kommentaren

Svensson - 20/02-24 21:21
Vi behöver ett Svenskt uppväckelse år. Där gemene man vänder om sig Herren JESUS. Dessutom sprider ordet till sina bröder och systrar.

Skrevs i Väckelse eller krig


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM