Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Muslimer hotar kristna efter koranbränningen

Christer Åberg
2023-07-07 18:11

Islam

/bild/kristna-hotas-1688746146.jpg

Bild: dagen.se.

Den senaste händelsen där någon brände några sidor ur Koranen har väckt starka reaktioner i den muslimska världen. I Pakistan har en muslimsk terrorgrupp hotat landets kristna, trots att personen som brände sidorna inte är kristen utan identifierar sig som ateist.

Det är den förbjudna och terrorstämplade sunnimuslimska rörelsen Lashkar-e-Jhangvi (LEJ) i Pakistan som vill att kyrkor attackeras och att självmordsattacker riktas mot den kristna minoriteten i landet. Gruppen har även hotat med att samarbeta med andra grupper i regionen för att attackera kristna som hämnd för koranbränningen. De har uttalat sin avsikt att göra Pakistan till ett "helvete för kristna".

Tio katoliker dödade

Hotet är allvarligt. År 2009 attackerade LEJ kristna i Punjab och dödade tio katoliker efter anklagelser om att Koranen vanhelgats.

Pakistans president Shehbaz Sharif, som är "äcklad och förfärad" över koranbränningen, har uppmanat till landsomfattande protester.

Jag undrar om Pakistans president känner samma "äckel och förfäran" över att kristna förföljs och hotas, och om han har för avsikt att ordna landsomfattande protester angående detta.

Vad gäller oss i Sverige, hur berörs vi av förföljelsen, hoten, attackerna och morden på kristna runt om i världen enbart på grund av deras kristna tro?

Kyrka vandaliserad i Frankrike

I Frankrike har det inträffat allvarliga våldshändelser och upplopp efter att en polis sköt en 17-årig muslimsk person som försökte stoppas.

En evangelisk kyrka har vandaliserats av muslimer i Frankrike. Det är ännu oklart om det har att göra med upploppen, men det har klottrats antikristna budskap i den vandaliserade kyrkan. Hur "äcklade och förfärade" blir vi av detta?

På begäran av Pakistan kommer FN:s säkerhetsråd att hålla ett extra möte angående koranbränningen. Kommer de också att ha ett extra möte för att diskutera förföljelsen, hoten och morden på kristna?

Jag börjar verkligen känna mig "äcklad och förfärad" nu!

Dålig idé

Jag tror också att jag förstår varför vissa personer väljer att bränna Koranen. Genom denna handling vill de visa att islam är en våldsam och hatisk religion. Och de lyckas på sätt och vis med det. När en ensam irakisk ateist bränner Koranen någonstans i Stockholm sprids hatet över hela världen.

Samtidigt anser jag att det är en dålig idé att bränna Koranen. Det är mycket bättre att introducera muslimer för Jesus. När människor accepterar Jesus kommer de inte längre vara intresserade av Koranen. Istället kommer de börja läsa Bibeln som handlar om Jesus Kristus.

Om du rycker åt dig ett torrt och smutsigt ben från en hund kommer den att bita dig. Men om du ger den en saftig köttbit kommer den att glömma det torra benet. Ge muslimer Jesus Kristus så kommer Koranen inte längre att ha något inflytande eller makt över dem.

Christer Åberg

#Islam #Koranen #Koranbränning #Pakistan #Lashkar-e-Jhangvi #LEJ

Dela:

5 kommentarer

Lars-goran Marklund - 07/07-23 20:14
Med hot och våld blir det fel. Uppmuntra muslimer att läsa Bibeln i stället. Att provocera genom att (Bränna Koranen) gör många troende muslimer arga. Omvdelse till 💥💖Jesus är rätt metod. Odla kristna värderingar redan i skolan.
Hoppas att jag lever som jag lär.
Intressant Christer 👍👍👍


Svensson - 08/07-23 14:01
He dem Jesus, amen


Mats - 12/07-23 20:34
Det är ju inte kristna som bränner koranen!


Elisabet 2 - 20/07-23 22:51
Muslimer klarar inte av kritik eller något annat mot sin profet o gud.intet nytt under solen. spelar ingen roll .Är det inte att någon säger ofördelaktiga saker om islam eller bränner en bok (vilketjag anser vara kontraproduktivt). sen vem det är spelar ingen roll. De ska bara vedergälla .de tar första bästa grupp att ta ut hämnden på.


Ihabe salischet - 25/07-23 12:41
Villoläran som förnekar Jesus som Gud kan vi inte lita på. Endast genom Honom kommer vi till fadern.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 08:17. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM