Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Så blir du fri från det religiösa hatet - Angående Koranbränningen i Stockholm och ambassadstormningen i Irak

Christer Åberg
2023-06-29 18:39

Islam

/bild/upplopp-1688056214.jpg

Bild: Aftonbladet. 

Hur blir man fri från det religiösa hatet som ibland kan gripa människor? Jo, genom att ta emot den levande personen Jesus Kristus och bli frälst! Han är inte en religion - han är en levande person med vilken man kan ha en personlig relation. När man tar emot Jesus blir man absolut inte religiös, man blir frälst!

Muslimer har starkt fördömt gårdagens koranbränning i Stockholm och visade sitt starka missnöje genom att reagera kraftfullt vid den svenska ambassaden i Irak.

När jag slog på TV:n i eftermiddag fick jag genom en extrainsatt nyhetssändning veta att muslimer hade stormat den svenska ambassaden i Irak.

Religionens våldsamma reaktioner

Det är oerhört tragiskt att se hur religion ibland kan framkalla sådana intensiva och våldsamma reaktioner hos människor.

Å andra sidan var den ateist som brände Koranen i Stockholm inte våldsam och valde att avstå från att ropa hatiska slagord, vilket tydligt skiljer sig från händelserna i Irak.

Jesus är ingen religion

Men mitt i allt detta finns en stor tröst - Jesus Kristus överstiger alla religioners gränser som en uppstånden och levande person, och man har möjlighet att ha en personlig gemenskap och relation med honom. Han var en gång död men lever nu i evigheternas evigheter.

Genom att ta emot Jesus Kristus får man möjlighet till en personlig gemenskap och relation med honom. När man tar emot Jesus Kristus får man uppleva den sanna kärleken från Gud, finna frid med honom och befrias från det religiösa hatet!

Fri från det religiösa hatet

Att omfamna Jesus Kristus ger inte bara en möjlighet till sann kärlek och frid från Gud, utan också en befrielse från det religiösa hatet som kan uppstå.

Det innebär en annan väg än den våldsamma reaktionen vi såg i Irak och ger hopp om en fredligare och mer kärleksfull värld.

Christer Åberg

#Islam #Koranbränning #Svenska ambassaden #Irak #Upplopp #Religion #Muslimer

Dela:

5 kommentarer

Andy Svensson - 30/06-23 06:50
Bra skrivet Christer 👍. Vi kristna behöver vara ljus och salt för de muslimer som finns i Sverige. Många Kristna har tyvärr förakt mot muslimer. Hur ska man kunna leda muslimer till tro på Herren Jesus Kristus om man är föraktfull och inte förstår att var dag förneka sig själv och ta sitt kors? Vi troende har ett missionsuppdrag.


Andera - 30/06-23 07:53
Amen! Jesus kom inte med en religion, Han kom med ett rike, himmelriket.
Där finns det nåd, frälsning, upprättelse, helande, en otrolig kärlek och rikedomar av alla dess slag. Jesus är Konung i detta rike, ta emot honom! Han älskar dig, på riktigt.


Lars-goran Marklund - 04/07-23 04:24
Var mer förståne mot din nästa! Kärleksbudskapet kom 💖Jesus med till jorden.
Tro på Herren och få frid. Välj rätt väg och ❤️Gud räddar dig.


Anette Malmsten - 18/07-23 22:07
Ja, det är inte alltid lätt att freda sig från att känna avsky när man ser hur många människor beter sig i sin Guds namn...Bara med Jesus hjälp kan man övervinna dessa känslor och se muslimer mer med Hans ögon; inte för vad de är idag utan vad de med Guds hjälp kan bli!


Lars-Åke Gunnarson - 28/07-23 11:20
Tron på Jesus är inte en religion, religioner förvränger Herrens ord. Det är Jesus vi behöver, inte religioner. I Jesus namn börjar vandringen till riket,


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det tisdagen den 25 juni 2024, vecka 26 och klockan är 01:52. David och Salomonhar namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-24 19:57
Ber att jag inte behöva välja mellan min man och församlingen. Jag vill inte välja vem jag ska älska, Jesus älskade alla. Jag ber att jag en dag ska få dela tron med min man, min trygghet

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Madeleine Huhtalo - 24/06-24 01:35
Det var häftigt att se detta på Gotland förstår jag. Jag har alltid trott att jorden varit rund, fint att du skrev om detta.

Skrevs i Från Gotland såg jag ett böjt hav


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM