Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Upplopp efter koranbränning

Christer Åberg
2023-09-04 10:30

Koranbränningarna

/bild/upplopp-1693815741.jpg

Bild: Aftonbladet.

Hur löser man problemet med koranbränningar och våldsamma upplopp? Här står myndigheter och poliser rådvilla. De klarar inte av att lösa det. Och det är inte konstigt eftersom det enda sättet detta kan lösas på är att människor vänder sig till Jesus.

Igår på TikTok fick jag frågor om jag kände till det som sker i Malmö. Eftersom jag inte visste något om det, surfade jag snabbt in på två kvällstidningar. Då såg jag att det pågick upplopp. Då frågade jag på TikTok om det berodde på koranbränningen som hade skett tidigare under dagen av två islamkritiker. Ja, fick jag till svar. Bilar brändes och stora stenar kastades mot polisen. Jag såg nu på ett klipp där sådana hemska stenar kastades mot en polisbuss. Hemska scener.

Sammankoppling?

Men polisen kan inte med säkerhet sammankoppla upploppet som utspelade sig i Rosengård med koranbränningen av de två islamkritikerna som hade ägt rum tidigare under dagen på en annan plats i Malmö. Där hade också tre personer gripits av polisen. Med tanke på att upploppsmakare i Rosengård skanderade "allahu akbar," tror jag att man inte behöver vara en större profet för att förstå att det finns en sådan sammankoppling.

Det läggs stor fokus på koranbränningarna, och tidningarna är inte sena med att "elda på" och piska upp stämningen med sina nyhetsrapporteringar. Jag funderar på om inte media har en del skuld i det som sker, förutom att det sprids också i social media.

Jag tror inte det egentligen i första hand handlar om koranbränningarna som fenomen, utan egentligen att man inte får kritisera islam. Nu fokuseras bara bränningarna i media och inte på budskapet varför Koranen bränns. Och är det egentligen Koranen som bränns? 

En riktig Koran?

Enligt islam räknas Koranen inte som en riktig Koran om den inte är skriven på arabiska. Många av de böcker som bränns är översättningar och anses därför inte vara Koraner. Så varför denna upprördhet och våldsamma yttringar? Jag tror att svaret på den frågan är just det som jag nyligen nämnde: man får inte kritisera islam.

Det kan vara intressant för mina läsare att veta att en muslim faktiskt får bränna en "riktig" Koran om den är utsliten. Återigen, det handlar inte om att bränna Koranen, utan att man inte får kritisera islam.

När det gäller Koranen så är den skriven 500 år efter Bibeln och innehåller grova fel eftersom den inte stämmer med Bibeln. Bibeln betraktas som Guds Ord, och om Koranen också vore Guds Ord skulle den naturligtvis överensstämma med Bibeln.

Lösningen

Hur löser man problemet med koranbränningar och våldsamma upplopp? Här står myndigheter och poliser rådvilla. De klarar inte av att lösa det. Och det är inte konstigt eftersom det enda sättet detta kan lösas på är att människor vänder sig till Jesus. Då blir de frälsta och fyllda av Guds kärlek. Då kommer vi att se mindre av sådant här i framtiden. 

Om människor blir frälsta kommer hela Malmö och andra städer att förändras. Ja, hela Sverige kommer att förvandlas när det bebos av förvandlade människor.

Amen.

Christer Åberg

#Koranen #Islam #Malmö #Rosengård #Bibeln #Upplopp

Dela:

4 kommentarer

Lars-goran Marklund - 04/09-23 13:09
Jag har retat många med mina åsikter.
Min åsikt är att bränna (heliga skrifter skulle vara i Lag förbjudet). Den åsikten har jag men på allmänna platser ska man inte vädra sådana. Det är fel forum och alltid retar det någon. Man ska välja sin strid. Det blir bara värre och värre. Det står i Bibeln ❤️Guds👍 ord.
Br


Andy Svensson - 05/09-23 07:12
När jag bodde på Rosengård 1977 så var det en lugn plats. Rosengård bor det ca 34 000 personer Sveriges största bostadsområde. Nu är det ca 90 består av utländsk härkomst. Poliser och räddningstjänst har ofta problem att ta sig in i området. Be för Rosengård du som känner för det ❤🙏 människor där behöver Jesus Kristus.


Andy Svensson - 05/09-23 10:55
Jag skrev "Nu är det ca 90 består av utländsk härkomst," menar 90% . Det är tragiskt att se utvecklingen i Rosengård men även övriga delar av landet råder kaos...


Anders - 05/09-23 12:42
”Ingen kan gå in och plundra en stark man på vad han äger, om han inte först binder honom; sedan kan han plundra hans hus.”
‭‭Markusevangeliet‬ ‭3‬:‭27‬ ” jag tror vi behöver samlas kring den här liknelsen och gå emot roten på problemet och binda det. Så länge som roten finns kommer ogräset att v


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 15 juli 2024, vecka 29 och klockan är 07:50. Ragnhild och Ragnvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-14 23:46
Bed att jag får den hjälp av Gud som jag behöver Gud vet, tack 🙏 .

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM