Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Varför läsa Bibeln?

Holger Nilsson
2023-03-18 22:55

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/bibeln-1679175177.jpg

Att läsa Bibeln är en viktig del av den kristna tron och kan påverka oss på ett positivt sätt. Guds Ande finns i Bibelordet och det är viktigt att försörja vår ande med andlig föda. Här är anledningarna till varför Bibelläsning är nödvändig.

Läs din Bibel! Vikten av att läsa Bibeln kan inte överskattas. När Du läser Guds ord – så påverkas Du – läsningen gör något med Dig!

Kontakt med Gud

Det är inget konstigt för det är ett sätt att komma i kontakt med Gud – detta genom Hans ord. Och att komma i Guds närhet det är påverkande – på ett positivt sätt. Vem vill inte påverkas positivt? Vem vill inte påverkas av Gud? Det borde vara en självklarhet för varje troende.

Det som sker när man läser Guds ord är att man får del av helighet och förstå hur man skall leva ett rättfärdigt liv och det är nödvändigt om vi en gång skall kunna finnas med i den eviga helighetens boning, himlen.

Om man däremot inte läser Guds ord så kommer man oundvikligt att påverkas av det som finns i den här fallna världen, dess värderingar, tankar och levnadssätt.

Det pågår alltså en kamp på vilket sätt vi skall leva och för att gå segrande ur denna kamp behöver vi påverkas av Gud Ande som finns i bibelordet. Ty så här sägs det om Guds ord: 

”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet”. 2 Tim. 3:16.

Här finns en förklaring till den påverkan som sker vid bibelläsning. Den är att Guds Ande är inandad i ordet. Detta gör att den bok som vi kallar Bibeln är en fullständigt unik bok – inga andra böcker har på detta sätt inandats av Gud som det omnämns i den citerade bibelversen.

Av de böcker som skall läsas av en troende, är det Bibeln som skall läsas. Den som aldrig läser böcker i övrigt, behöver göra ett undantag – att läsa Bibeln. (Se även bibelråd längst ner).

Andlig mat

Bibeln ger oss dessutom den andliga maten som vår Ande behöver. Precis som våra kroppar behöver den mat som vi äter – så behöver också Anden denna andliga kost som tillförs genom att läsa Guds ord.

Om man inte äter mat som våra fysiska kroppar behöver, då kommer vi efter en tid att dö fysiskt.

Det är så man kan tala om faran att dö andligt om vi inte förser vår ande med den andliga födan – Guds ord.

Det finns alltför många vittnesbörd om hur människor gått under i sitt andliga liv på grund av detta. Vi behöver inse faran av att det är så här allvarligt.

Det sägs att frukosten är det viktigaste målet på dagen, den lägger grunden för att vi skall få styrka till kroppen för det som sedan under dagen skall uträttas. Därför bör intagandet av den andliga födan vara ett andligt mål mat som intas vid dagens början. Även om man har begränsat med tid på grund av skolgång eller arbete, är det viktigt att åtminstone ta del av några verser från bibelordet.

Detta tar inte lång tid häller, att äta den ”andliga frukosten”, det vanliga frukostmålet tar säker längre tid. Det går alltså inte av tidsskäl ursäkta sig med att ”jag har inte tid”. Det handlar som med allting annat – om vad vi prioriterar att göra med vår tid. Vi har alla del av den tid som gäller för alla, det är på sekunden 24 timmar, eller 1440 minuter och i sekunder räknat är det   86 400.

Bibeln ska läsas i en fysisk bok

Här råder fullständig jämställdhet för alla människor, rik som fattig, ung som gammal. Har man en Bibel, vilket de absolut de flesta har, så skall man läsa i den och inte i telefonen eller på en platta. Då ser man sammanhanget på ett annat sätt, man kan göra understrykningar och närma sig Guds ord med vördnad. 

Det blir inte att man skall hoppa från att läsa på webben en kvällstidning sedan till Bibeln och undermedvetet gör det någon med oss, man kan få svårt att göra skillnad. 

Sedan är det här med den ytliga läsningen som man gör på olika sajter, den dras man lätt in i också när det gäller bibelläsningen. Det är också en snabbhet och ytlighet som är påtaglig genom att läsa på nätet, inte stillhet och att vördnadsfullt vända på Bibelns blad.

Dags för upprättelse av bibelläsningen så att återigen Guds folk kallas för ”läsare” så som det var tidigare under väckelsetider. Det är också nyckeln för att vi skall få se sådana tider komma tillbaka.

/bild/bibelrad-1679175934.jpg

Holger Nilsson

#Bibeln #Guds Ord #Bibelläsning

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran - 19/03-23 07:47
För ❤️Gud är inget omöjligt 👍
Bibeln är❤️ Guds ord. Läs Bibeln och bli vis👍. 💖Jesus blev sänd till jorden för att människor ej gjorde ❤️Guds vilja.
❤️Välsigna👍 alla läsare av ❤️Bibeln 👍


Andy Svensson - 19/03-23 10:09
Med ödmjukhet öppnar jag den heliga boken. Det är med respekt jag läser ordet. Och när jag läser Bibeln möter jag ibland på frågor som jag i ödmjukhet får lämna inför Herren. Jag är öppen för att mina sanningar inte alltid stämmer överens med Bibeln och då kan jag låta sanningen från Guds ord förvandla mig på djupet .


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det tisdagen den 23 juli 2024, vecka 30 och klockan är 14:59. Emma har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-23 08:35
Vill ha hjälp med förbön. Min kropp, det känns att något är fel. Vill ha hjälp med helande bön. Välsignelse till er Amen

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM